« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
ZANIMLJIVO :)

Šetajte psa ili sadite cvijeće... bilo što!

Svakih dodatnih pola sata lagane tjelesne aktivnosti na dan, primjerice sadnja lončanica i šetnja sa psom, smanjuje opasnost od smrti za 17 posto

Sadite nešto?
Sadite nešto? (Arhiva)
Više o

šetanje psa

,

muškarci

,

dug život

Čak i nekoliko sati tjelesne aktivnosti na tjedan, poput šetnje i sadnje cvijeća koje traju kratko i traže tek skroman napor, može smanjiti opasnost od prerane smrti u vremešnih muškaraca, pokazuje studija objavljena u Britanskom časopisu za sportsku medicinu (British Journal of Sports Medicine).

Ukupna količina tjelesne aktivnosti, čak ako je doista lagana, povezana je s manjom prijetnjom smrti bilo kojeg uzroka, ističu autori u studiji objavljenoj u utorak.

Svakih dodatnih pola sata lagane tjelesne aktivnosti na dan, primjerice sadnja lončanica i šetnja sa psom, smanjuje opasnost od smrti za 17 posto. 

Nadalje, svakih pola sata dodatne aktivnosti koja nije laganog, već umjerenog intenziteta, smanjuje opasnost od smrtnosti za 33 posto. 

"Britanski i američki naputci za tjelesnu aktivnost ne spominju nikakve prednosti aktivnosti laganog intenziteta", kaže Barbara Jefferis, epidemiologinja na University College u Londonu.

"Međutim, rezultati provedene studije govore da je blagotvorna svaka aktivnost, koliko god ona skromna bila", ističe Jefferis.

Prema važećim britanskim preporukama potrebno je barem 150 minuta na tjedan umjerene do snažne tjelesne aktivnosti u trajanju od najmanje 10 minuta

14.08.2020. 18:02:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Cranberry
    14.08.2020. 18:48
    Obozavam saditi cvijeće i gledati kako raste
  2. avatar
    armando
    14.08.2020. 20:35
    dobar hobi haha cranberry
  3. avatar
    Cranberry
    14.08.2020. 21:33
    Bas je lijepo da imam mjesta još bih
  4. avatar
    armando
    14.08.2020. 22:52
    da t voliš cvijece puno
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh