« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
OPREZNO :)

Šest situacija u kojima se ne nose - japanke

Treba biti oprezan kada je ova obuća u pitanju jer popularne japanke nisu previđene za nošenje u baš svim situacijama

Kad se japanke NE nose
Kad se japanke NE nose (Arhiva)
Više o

japanke

,

vožnja automobila

Japanke su omiljena ljetna obuća, jer je vruće i dugo ljeto bez šarenog para japanki većini je gotovo nezamislivo. No, treba biti oprezan kada je ova obuća u pitanju jer popularne japanke nisu previđene za nošenje u baš svim situacijama.

Stoga, evo šest situacija kad je puno pametnije imati nešto čvršće na nogama:

Duga šetnja ili stajanje na mjestu - možda nećete odmah osjetiti bol, ali vjerujte, ona će doći. Ravni i tanki potplati jednostavno ne pružaju dovoljno potpore. Dolazi do velikog opterećenja mišića, ali i kukova. Čak i najčvršće i najkvalitetnije japanke ne pružaju idealnu zaštitu u smislu ublažavanja udaranja dok hodate i potpore petama. To može s vremenom dovesti do različitih problema sa stopalima.

Javni prijevoz - zaboravite na japanke, jer se vrlo lako može dogoditi da vam netko u gužvi stane na nogu. A otvoreni i izloženi prrsti će itekako osjetiti pritisak tuđih stopala.

Kuhanje - u kuhinji svašta u sekundi može poći krivo. Kipuća voda, masnoće, oštri predmeti... samo su neke od potencijalnih opasnosti zbog kojih savjetujemo da ne nosite japanke dok ste u kuhinji.

Šetnja psa - dovoljno je samo 30 minuta šetnje sa svojim psom ili popodne provedeno u vašem vrtu u japankama kako bi vaše noge postale prljave. Nošenje japanki u ovom slučaju svakako je bolja opcija nego biti bos, ali svejedno vaše noge izložene su prljavštini i bakterijama te na taj način veće su šanse da ''zaradite'' infekciju.

Vožnja automobila - ne, ne i ne, japanke u vožnji predstavljaju totalnu opasnost jer mogu tako lagano skliznuti s noge i zapeti ispod papučice gasa, kočnice ili kvačila i dovesti do gubitka kontrole nad vozilom.

Vrtlarenje - košenje trave ili čupanje korova samo su neki od vrtlarskih poslova koje ne bi trebali raditi u japankama.

11.06.2017. 17:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh