« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Književna nagrada "Meša Selimović"

Šest autora ušlo u uži izbor

Jedna od najvažnijih regionalnih nagrada na području književnosti dodjeljuje se autorima romana objavljenih u prethodnoj godini na području Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije te Crne Gore

(Wikipedia)
Više o

književna nagrada

,

cum grano salis

"Rod avetnjaka" Slađane Bukovac, "Pustinje" Rade Jarka, "Nigdje, niotkuda" Bekima Sejranovića, "Tesla, portret među maskama" Vladimira Pištala, "Predator" Vladimira Arsenijevića te "Brat" Davida Albaharija - romani su koji su uvršteni u uži izbor za ovogodišnju nagradu Meša Selimović.

Tako je odabrao žiri u čijem su sastavu ove godine Mirko Kovač, Filip David, Irfan Horozović, Julijana Matanović te američki slavist Andrew Wachtel.

U konkurenciju jedne od najznačajnijih regionalnih nagrada, koja se od 2001. godine dodjeljuje u sklopu tuzlanskih književnih susreta Cum grano salis, ulaze romani objavljeni u prethodnoj godini na području Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske te Crne Gore. Širi izbor biraju selektori pojedinih zemalja koji su imali pravo predložiti do pet djela. Ove godine to su bili Ognjen Spahić, Miljenko Jergović, Enver Kazaz i Vladimir Arsenić.

Pobjednik će biti proglašen na svečanosti zatvaranja susreta 5. rujna.

18.08.2009. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh