« Hrvatska
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
COOL

Serijal Kolaži o laži među najpopularnijem sadržaju na HRTi

Ovaj šestodijelni serijal zanimljiv je spoj dokumentarne serije i zabavnog formata, a kroz nekoliko tema - kojima je zajednički nazivnik iskrivljavanje realne slike svijeta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Kolaži o laži

,

HRTi

Dokumentarni serijal KOLAŽI O LAŽI u režiji autorskog dvojca Judite Gamulin i Nebojše Slijepčevića i produkciji Eclectice, koji je emitiran na prvom programu Hrvatske radio televizije od 25. srpnja do 29. kolovoza, već tjednima se nalazi pri vrhu najgledanijeg i najpopularnijeg televizijskog sadržaja na online platformi HRTi.

Ovaj šestodijelni serijal zanimljiv je spoj dokumentarne serije i zabavnog formata, a kroz nekoliko tema - kojima je zajednički nazivnik iskrivljavanje realne slike svijeta - propituje prisutnost istine u nizu društvenih segmenata čija je konzumacija postala neizostavni dio našeg postojanja - medijima, Internetu, društvenim mrežama, filmskoj umjetnosti. Kako razlikovati falsifikat od originala, kako razlikovati LAŽ od ISTINE, kako stvoriti vjerodostojnu sliku stvarnosti?

Emitiran u ljetnoj shemi nacionalne televizije, ovaj je projekt privukao pozornost medija, javnosti i gledatelja te na svojevrstan način revitalizirao naviku sustavnog gledanja i praćenja određenog televizijskog sadržaja.

Osvrti od strane medija i kritičara isključivo su bili afirmativnog karaktera, pa tako na Tportalu pišu o 'superzanimljivoj dokumentarnoj seriji' (Zrinka Pavlić, Tportal), u Jutarnjem serijal izdvajaju kao 'vrstu programa zbog kakve javna televizija mora postojati', (Jurica Pavičić, Jutarnji list), spominju se 'odlični dokumentarci' (Nenad Polimac, Jutarnji list), 'genijalni dokumentarni serijal' (Tea Marasović, Grazia), ili pak daju preporuke 'gledati seriju, pošteno i lijepo urađen posao' (Boris Rašeta, Novosti). S druge strane kontroverzan sadržaj koji je u fokusu serijala polučio je i isprovocirao niz reakcija i polemika na društvenim mrežama.

Kolaži o laži do daljnjega će biti dostupni na online platformi HRTi, a jedna od epizoda (Lažne snimke) bit će prikazana u četvrtak, 16. rujna u sklopu zatvaranja manifestacije Dani hrvatskog filma u kinu Tuškanac u 21 sat, što će biti jedna od rijetkih prilika za pogledati ovaj sadržaj u kino dvorani. 

14.09.2021. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh