« Kultura
objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana
OSVRT

Serija uzbudljivih kompozicija Duška Šibla na papiru i kartonu

Niz živopisnih crteža u kojima se boje jednostavno igraju jedna s drugom, preplićući se, sudarajući ili izbjegavajući, ostavljajući nejednake tragove

Duško Šibl
Duško Šibl (Arhiva)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Duško Šibl

Kombinirajući različite mogućnosti i kompleksnost pojedinih motiva, akademski slikar Duško Šibl realizirao je fini niz akrila na papirima i kartonu, formata 40 x 30 cm, ističući uzbudljivost, razigranost oblika, optimizam.

Niz živopisnih crteža u kojima se boje jednostavno igraju jedna s drugom, preplićući se, sudarajući ili izbjegavajući, ostavljajući nejednake tragove.

Svijet neobuzdan, oslobođen limita, ispunjen pozitivnim razmišljanjem, vjerom u sutrašnjicu, ispunja ove zgodne, privlačne crteže Duška Šibla, poput radosnih riječi u osobnom dnevniku o događaju koji se tiče samo nas i nema nikakve veze s bilo kim drugim.

Šareni dnevnički zapisi Duška Šibla prepleteni su i dojmovima sklada, u ovom njegovom likovnom zamišljaju svijeta sve je u redu, možda jer uvijek postoji upit, je li stvarnost svijeta realni doživljaj?

Slikar se igra, poigrava i s motivima i s raznovrsnim formama, uz veću ili manju asistenciju kolora, razmišljajući o svemu dok slika i sasvim očekivani svoj doživljaj prenosi na površinu papira ili kartona.

Vrlo optimističan koloristički izrazit ciklus crteža na manjim formatima papira i kartona, vrlo je živahan i bujan, pun života, sjajan.

Piše: Miroslav Pelikan
05.03.2024. 14:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh