« Život
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
KONAČNO!

Senz Umbrella - neuništivi superkišobran

POGLEDAJTE VIDEO - Za 50 eura možete kupiti kišobran koji vas nikad neće iznevjeriti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Senz Umbrella)
Više o

kišobran

,

vjetar

,

Senz Umbrella

,

Gerard Hoogendorn

Mladi dizajner iz Nizozemske, Gerard Hoogendorn, osmislio je kišobran koji je podjednako učinkovit pri svim vremenskim prilikama i neprilikama - Senz Umbrella prilagođava se različitim meteorološkim uvjetima i svog vlasnika nikad ne ostavlja na cjedilu.

Hoogendorn se superkišobrana sjetio kad se vraćao kući za vrijeme olujnog nevremena u Nizozemskoj. Zaključio je da u svijetu zapravo ne postoje kvalitetni kišobrani, a sva do tada provedena istraživanja su potvrđivala njegovu tvrdnju.

Klasični kišobrani su, naime, dovoljno dobri kad kiša pada umjereno, ali ih možemo baciti u smeće čim zapuše jači vjetar jer ne mogu izdržati puhanje iznad 20 kilometara na sat.

Hoogendornovo kišobran, s druge strane, bez problema je preživio sate i sate intenzivnog testiranja tijekom kojeg se uspostavilo da mu ne smeta ni vjetar koji puše jačinom 100 kilometara na sat.

Senz Umbrella može se kupiti preko interneta po cijeni od 40 do 60 eura (ovisno o veličini). Asimetričan je pa mu kritičari osporavaju ljepotu, ali je zato dokazano funkcionalan zbog čega je dobio brojne nagrade za dizajn.

Težak je 500 grama i otvara se pomoću gumba. Zbog svoje fleksibilnosti učinkovito raspoređuje sile koje na njega djeluju po cijeloj svojoj površini.

19.04.2010. 09:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh