« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
RECEPTI

Sendvič od roastbeefa u kukuruznom kruhu

Na zagrijani kruh stavimo malo umaka zatim radič, na radič sir pa tanko narezano meso i na sve to malo naribamo svježeg hrena i sitno kosanog medvjeđeg luka... mmmljac!

Sendvič s junetinom
Sendvič s junetinom (Zvijezda)
Više o

sendvič

,

recept

,

junetina

Sendvič može biti pravi pravcati obrok, naravno ako ga pripremite kako treba i od svježih i ukusnih sastojaka.

Jedan od najboljih chefova Mario Mihelj donosi vam recepte od kojih vam rastu zazubice već samim čitanjem, a kad ih napravite... slijedi rapsodija okusa.

Sendvič od roastbeefa u kukuruznom kruhu

Recept

Sastojci

  • juneći file 120g

  • kukuruzni kruh 150g/ 2šnite

  • medvjeđi luk 30g

  • radič crveni 20g

  • sir škripavac 50g

  • hren svježi 10g

  • senf 30g

  • majoneza 50g

  • sol

  • papar

Priprema:

Ovo je meni najdraži sendvič!

Prvo ćemo marinirati meso, koje ćemo namazati senfom, posoliti, popapriti i nauljiti te ćemo ostavit meso da se malo marinira na sobnoj temperaturi. Krećemo s pripremom umaka na bazi majoneze - svježe ribani hren i sitno kosani medvjeđi luk dobro izmiješamo te ostavimo sa strane. Sir škripavac narežemo na tanke šnitice, radič salatu operemo osušimo s par listova medvjeđeg luka. Kada je sve spremno, krećemo peči meso.

Na zagrijanu nauljenu tavu stavimo marinirani file ta ga lagano pečemo dok ne bude medium rare ili 60°C. Ostavimo meso da se odmori i ohladi, tek tada je spremo za rezanje i slaganje sendviča.

Na zagrijani kruh stavimo malo umaka zatim radič, na radič sir pa tanko narezano meso i na sve to malo naribamo svježeg hrena i sitno kosanog medvjeđeg luka.

11.05.2018. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh