« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
RECEPTI

Cezar sendvič u mliječnom pecivu

Majoneza je u sendviču obavezni dodatak baš svaki ili gotovo svaki put za 33,4% ispitanika, dok je 48% ispitanika u sendvič dodaje povremeno

Sendvič za prave gurmane
Sendvič za prave gurmane (Zvijezda)
Više o

sendvič

,

recept

,

najbolji recepti

,

Cezar sendvič

Sendvič ne mora nužno biti nešto što ste na brzaka složili kako biste utažili glad - poslušajte chefa Marija Mihelja i napravite, recimo, jedan ovakav...

Recept za Cezar sendvič u mliječnom pecivu

Sastojci:

  • mliječno pecivo 1kom

  • romana salata 50g

  • parmezan u komadu 20g

  • panceta 50g

  • pileći file 120g

  • Zvijezda delikates majoneza 50g

  • jogurt tvrdi 50g

  • jabučni ocat 30g

  • med livadni 20g

  • senf 20g

  • sol

  • papar

  • timjan

  • dimljena paprika

Priprema:

Priprema ovog sendviča nešto je zahtjevnija jer ima više radnji i tehnika pečenja. Krenimo prvo s hladnim elementima. Parmezan narežemo na tanke listiće, romanu salatu očistimo, operemo i posušimo tu ju stavimo sa strane za kasnije. Lagani cezar umak za sendvič priprema se tako da majonezu, jogurt, senf, ocat i med pomiješamo s malo soli i papra. Treba pripaziti da ne miješamo prejako kako ne bismo razbili teksturu samog umaka.

Pileća prsa začinimo sa soli, paprom, timjanom i dimljenom paprikom. Ako imate omiljeni začin, slobodno ga zamijenite za neki od navedenih.

Pancetu narežite na tanko te na zagrijanoj tavi pecite zajedno s piletinom. Kada panceta postane hrskava, izvadite je iz tave, a piletinu nastavite peći. Treba pripaziti na temperaturu same tave da ne bude prejaka i da panceta ne izgori, a samim tim i masnoća koju panceta pusti i postaje gorka što se sve može prenijeti na piletinu.

Ako vam je lakše i jednostavnije, pecite odvojeno ili sve ubacite u pećnicu i na 170°C pecite lagano dok ne dođete do istog rezultata. Sad kad imamo sve elemente, možemo zagrijati pecivo i složiti sendvič - prvo stavimo romanu salatu pa na nju tanko rezanu piletinu, hrskavu pancetu, listiće parmezana i na kraju sve prelijemo cezar umakom.


10.05.2018. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh