« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 7 godina
SUPEUS

Seminar „Budućnost ugodnog stanovanja - BUS 2017“

Na prethodnih pet BUS-eva ukupno je sudjelovalo preko 1200 studenata i 60 predavača

Prijavite se na BUS 2017
Prijavite se na BUS 2017 (SUPEUS)
Više o

seminar

,

BUS 2017

,

Budućnost ugodnog stanovanja

Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje - SUPEUS je neprofitna udruga osnovana 2011. godine čiji su glavni ciljevi promicanje energetske učinkovitosti, održive gradnje i upotrebe obnovljivih izvora energije te je kao takva sadržajno jedinstvena na razini studentskih udruga u Republici Hrvatskoj.

Članstvo čine studenti, uglavnom tehničkih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Od najznačajnijih provedenih projekata ističu se „SUPEUS Case Study", održan šest puta, izdavanje tri broja časopisa „SUMA" te seminar za studente „Budućnost ugodnog stanovanja - BUS", održan pet puta; svi tematski usmjereni k podizanju svijesti među studentima, ali i šire, o nužnosti korištenja obnovljivih izvora energije, održivih rješenja u gradnji te važnosti energetske učinkovitosti

U želji edukacije studenata o aktualnostima iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje, SUPEUS i ove godina organizira ''Budućnost ugodnog stanovanja - BUS''. - cjelodnevni besplatni seminar čija je svrha upoznavanje studenata s najaktualnijim tehnologijama i temama putem predavanja eminentnih sveučilišnih profesora i stručnjaka iz sektora gospodarstva te povezivanje različitih tehničkih struka, šire akademske zajednice i stručnjaka iz raznih područja znanosti i industrije. Na taj način seminar, uz priliku za učenje putem zanimljivih predavanja, predstavlja priliku i za povezivanje putem direktne komunikacije tijekom stanki.

Ove godine, 6. svibnja, na Arhitektonskom i Građevinskom fakultetu u Velikoj predavaoni (VP), održat će se 6. po redu seminar

BUS 2017. - Budućnost ugodnog stanovanja 2017."

na kojem će sudjelovati desetak predavača iz različitih područja znanosti i industrije.

Tijekom cjelodnevnih predavanja, studenti i sudionici će imati priliku dobiti informacije o aktualnim trendovima na području energetike i održive gradnje, kao i uvid u razne tehnološke pristupe i rješenja, njihovu primjenu u industriji te se naposljetku upoznati s uspješnim primjerima iz prakse. Okvirna agenda prikazana je u nastavku.

 

Seminar 'Budućnost ugodnog stanovanja - BUS 2017.'
06.05.2017. , 09:30 - 14:30 sati
Arhitektonski i Građevinski fakultet, Velika predavaona

Uvod

20 min

Aktualnosti iz energetike i ekologije

60 min

Stanka za kavu

30 min

Energetska učinkovitost i tehnologija

90 min

Stanka za kavu

30 min

Primjeri iz prakse

60 min

Ručak

60 min

 

Na seminaru će biti održano desetak predavanja, a točna agenda bit će dostupna od ponedjeljka 1. svibnja. Predavanja koju su potvrđena su:

  • Liberalizacija tržišta električne energije - što donosi "Winter package 2016" potrošačima?

    • prof. dr. sc. Željko Tomšić, Fakultet elektrotehnike i računarstva

  • Novi plan gospodarenja otpadom

    • prof. dr. sc. Slaven Dobrović, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode

  • Energetska obnova graditeljske baštine

    • dr. sc. Dražen Arbutina dipl. ing. arh, Tehničko veleučilište Zagreb

  • nZEB - Zgrade gotovo nulte energije

    • izv. prof. dr. sc. Ljubomir Majdandžić, dipl. ing, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

  • Realizacija projekta obnove dvorca Bračak

    • Adam Babić, mag.ing.mech. i dr. sc. Julije Domac, REGEA

  • Amager Bakke - Spalionica otpada kao skijaški centar

    • Pero Vuković, mag.inh.arch.

Na prethodnih pet BUS-eva, održanih na Građevinskom fakultetu, Fakultetu elektrotehnike i računarstva te na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, prethodnih pet godina, ukupno je sudjelovalo preko 1200 studenata i 60 predavača, isključivo vrhunskih profesora i prepoznatih stručnjaka iz raznih tvrtki i institucija, a projekt je kao vrijedan i kvalitetan dosad prepoznalo preko 40 tvrtki.

Seminari su, kako i priliči, bili medijski popraćeni od 2 televizijske kuće, 4 radio programa, nekoliko partnerskih konferencija te kroz mnoštvo web portala i časopisa tematski vezanih uz djelovanje Udruge.

Prijave na ovogodišnji „BUS 2017." bit će moguće putem SUPEUS-ove web i facebook stranice od ponedjeljka 24.4.2017..

21.04.2017. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh