« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
BEZ INCIDENATA

Pokušaj seljačke blokade granice policija spriječila novom blokadom

Namjera seljaka je bila blokada graničnih prijelaza, no interventni policajci su bili brži

(Marko Murković/Cropix)
Više o

prosvjed

,

seljaci

,

blokada

Policajci PU krapinsko-zagorske spriječili su blokadu graničnih prijelaza Macelj i Lupinjak zapriječivši put traktorima na kojima su seljaci jurišali ne bi li zakrčili prijelaze prema Sloveniji.

"Mogu vam samo reći da je državna cesta DC1 od Velikog Trgovišća do Mokrica, odnosno od ulaska na tzv. staru Zagorsku od Zaboka do Velikog Trgovišća zatvorena za sav promet u 13 sati. Razlog je taj što još uvijek traju prosvjedi seljaka, no ne bih mogao reći da se radi o policijskoj blokadi zato što nisam na terenu", kazao je Zoran Lončar, glasnogovornik PU krapinsko-zagorske.

Policija preusmjerava promet prema lokalnim cestama kroz Veliko Trgovišće prema Zaboku i Oroslavlju. "Prosvjednici su se oko 14 u srijedu također zaustavili traktorima na prometnicama, ali su stajali na jednom traku u smjeru od Zaboka prema Zagrebu i promet se odvijao. No, sad su zaustavili traktore na oba traka", kaže Lončar.

I prosvjednici iz Virovitičko-podravske županije su najavili blokiranje graničnih prijelaza s Mađarskom. Seljaci su izašli na ulice sa svojim traktorima, koji stvaraju kolone diljem Slavonije i pred Zagrebom.

Seljaci blokirali i đakovačku obilaznicu

Kako najavljuje predsjednik Udruge Brazda Matija Brlošić, blokada će potrajat do ispunjenja seljačkih zahtjeva.

Seljaci su u djelomičnu blokadu đakovačke zaobilaznice stupili jučer ujutro, traktori su na jednom njenom prometnom traku ostali i preko noći.

Do sada su njihove prosvjedne aktivnosti na ovom području prošle bez incidenata. Policija promet preusmjerava na prometnice kroz grad.

Udruge seljaka koje od srijede prosvjeduju u okolici Zagreba i danas svojim traktorima otežavaju promet u Velikoj Gorici i Ivanić Gradu.

Osim što se promet na mjestima gdje su prosvjednici parkirani odvija otežano nisu zabilježeni nikakvi izgredi, doznaje se od zagrebačke policije.

Zbog neslaganja sa smanjenjem poticaja za poljoprivrednu proizvodnju u Ivanić Gradu prosvjeduje Udruga poljoprivrednih proizvođača središnje Hrvatske. (hina/metro-portal)

05.03.2010. 16:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh