« Seks
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
MA DA?

Seksualnost u problemu

Zadnjih godina istraživanja pokazuju pad učestalosti spolnih odnosa u zapadnom svijetu

Postaje sve kompliciranije...
Postaje sve kompliciranije... (Arhiva)
Više o

seksualnost

,

problemi

,

pandemija

Seksualnost u svijetu opada, vjerovali vi to ili ne - jer se sve češće seli na internet, a tamo vam ne treba partner...

Pandemija covida-19 jako je utjecala na seksualni život stanovništva. Inozemna istraživanja promjena u seksualnosti, u razdoblju prvog zaustavljanja javnog života u proljeće prošle godine, pokazuju da se spolna aktivnost stanovništva u prosjeku smanjila.

Za ovogodišnju zimu, dakle za takozvanog drugog lockdowna, podaci još uvijek nisu dostupni. Zatvaranje lokala i zabrana druženja izvan domaćinstava najviše je pogodila slobodne, koji su odjednom ostali bez značajnih načina za upoznavanje i provođenja vremena s potencijalnim partnerima.

>> Kakvih sve seksualaca ima? >>

Kod onih u partnerskim vezama, učestalo provođenje zajedničkog vremena različito se odrazilo na seksualnost, a i u tom slučaju je kod mnogih stres promijenjenih životnih okolnosti uzrokovao pad želje za seksualnošću.

Uz stalnu dostupnost zabavnih sadržaja i iskušenje korištenja pametnih telefona i društvenih medija, seksualna aktivnost možda nije tako privlačna kao što je nekad bila. J

ednostavno rečeno, danas postoji mnogo više izbora za kasnonoćne aktivnosti nego što je nekada bilo i manje mogućnosti za seks ako su oba partnera zauzeta društvenim mrežama, igranjem računalnih igara ili gledanjem filmova i serija.

>> Ljudska seksualnost je - fluidna >>

Što reći?

14.09.2021. 21:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    14.09.2021. 21:29
    Varaju svii online
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh