« Seks
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
TU ME GLEDAJ ... :)

Seksualna orijentacija vidi se u očima

Prema novom istraživanju, širenje zjenice oka pouzdan je pokazatelj seksualne orijentacije

Gay ili str8? Da ti vidim oko ... :)
Gay ili str8? Da ti vidim oko ... :) (Arhiva)
Više o

oči

,

gay

,

seksualna orijentacija

,

pokreti očiju

Oči su opjevane u mnogim pjesmama, sve boje i varijante, a prema najnovijem istraživanju znanstvenika sa Sveučilišta Cornell, u njima se jasno može vidjeti seksualna orijentacija, ako pažljivo promatrate reakcije sugovornika.

Zjenice se šire pri uzbuđenju, to je testirano na najjednostavniji način pokazivanjem erotskih fotografija, a kako su oči jedan od rijetkih dijelova tijela koji ne možemo svjesno kontrolirati, vidi se sve.

Ne postoji uzalud izraz "poker face" - lice kao od kamena, bez ikakvih emocija. No, zanimljivo je kako svi pokeraši skrivaju oči, znajući jako dobro da ih upravo one mogu izdati. 

Naime, zjenice se šire na svaki zanimljivi stimulus, bilo to nečije tijelo ili umjetničko djelo, a na taj način se prepoznaje buđenje autonomnog živčanog sustava koji je zadužen za kontrolu nesvjesnih poslova poput disanja.

Znači, prepoznavanje je jednostavno - ako lik s kojim razgovarate raširi zjenice na obližnji bogati dekolte (bio on vaš ili u prolazu), možete biti sigurni da se radi o hetero muškarcu. Ali, kad se to dogodi pri pogledu na spasioca na plaži, situacija je sigurno obrnuta ...

06.08.2012. 19:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh