« Seks
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
STVARNO?

Seksa je u novim generacijama - sve manje?!

Danas mladi duže žive s roditeljima, više studiraju i samim time se dob zapošljavanja i ulaska u brak produžuje, pa je i seksa manje

Seksa je sve manje
Seksa je sve manje (Shutterstock)
Više o

seks

,

generacija y

,

generacija X

,

iGeneracija

Seks je oduvijek bio u centru pažnje ljudi, no čini se da se i ta vremena mijenjaju -generacija Y (rođeni 80-ih) i iGeneracija (rođeni 90-ih nadalje) manje su seksualno aktivni u usporedbi sa generacijom X

Današnji 20-ogodišnjaci se manje seksaju nego prijašnja generacija. Naime, novo istraživanje je pokazalo da oko 15 posto mladih između 20. i 24. godine nije imalo seksualno iskustvo prije 18. godine.

S druge strane, u generaciji X u toj dobi seksualno iskustvo nije imalo tek šest posto. 

Sve je to dio kasnijeg sazrijevanja, tvrdi voditeljica istraživanja i autorica knjige 'Generacija Ja' Jean Twenge. 

"Danas mladi duže žive s roditeljima, više studiraju i samim time se dob zapošljavanja i ulaska u brak produžuje", objasnila je Twenge. Osim toga, dodaje kako postoji mogućnost da i tehnologija ima veze s time. 

"Ako provodite više vremena dopisivajući se s prijateljima umjesto uživo, imat ćete i manje prilika da se spetljate s nekim. Budući da ima više načina da se zabavite, seks postaje manje važan, odnosno samo jedan od mogućnosti na listi", rekla je Twenge. 

Istraživanje koje je provela zajedno sa svojim suradnicima uključivalo je podatke prikupljene između 1989. i 2014. Zaključili su da su mladi danas - generacija Y (rođeni 80-ih) i iGeneracija (rođeni 90-ih nadalje) - manje sekusalno aktivni u usporedbi sa generacijom X (rođeni u 60-ima i 70-ima).

Otkrili su i da je kod žena seksualna želja veća nego kod muškaraca, kod bijelaca više nego kod crnaca te kod onih koji nisu pohađali fakultet u odnosu na one koji jesu. 

04.08.2016. 21:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh