« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
SRAMOTA

Seks skandal u njemačkom CDU

Kršćanski demokrat od četrdeset godina u vezi s klinkom od šesnaest godina - stvarno degutantno, iako zakonito u Schleswig-Holsteinu

Skandal bi mogao naštetiti i Angeli Merkel
Više o

Angela Merkel

,

afera

,

CDU

,

ostavka

,

Schleswig-Holstein

,

Christian von Boetticher

,

seksualni skandal

Njemačka Kršćansko-demokratska unija (CDU), stranka kancelarke Angele Merkel, pretrpjela je u nedjelju težak udarac kad je regionalni čelnik te stranke bio prisiljen dati ostavku zbog afere sa šesnaestogodišnjakinjom.

Četrdesetogodišnji Christian von Boetticher objavio je u nedjelju da daje ostavku na dužnost predsjednika CDU-a u državi Schleswig-Holstein.

Boetticher je trebao naslijediti predsjednika vlade Schleswig-Holsteina Petera Harryja Carstensena, koji se neće kandidirati na izborima u najsjevernijoj njemačkoj državi, u svibnju 2012.

Boetticherova veza sa šesnaestogodišnjakinjom, iako nije protuzakonita, izazvala je negodovanje u stranci.

Nakon hitnog sastanka stranačkih čelnika u Kielu, dužnosnici CDU-a rekli su da će Boetticher ostati stranački čelnik u parlamentu države Schleswig-Holstein gdje je CDU na vlasti s Liberalnom demokratskom strankom (FDP).

"Christian von Boetticher rekao je da je pogrešno procijenio moralnu komponentu (veze)", rekla je čelnica CDU-a Angelika Volquartz nakon hitnoga sastanka.

15.08.2011. 09:08:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh