« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
UVIJEK PRISUTAN

Šeks: Polančec pokušava kompromitirati sudbenu vlast i HDZ

Potpredsjednik Sabora kaže da Polančecov odvjetnik Anto Nobilo želi kompromitirati vrh HDZ-a i cijelu stranku

Vladimir Šeks
Vladimir Šeks (Bernard Čović/Cropix)
Više o

HDZ

,

Vladimir Šeks

,

Damir Polančec

,

Anto Nobilo

Vladimir Šeks, potpredsjednik Hrvatskoga sabora, izjavio je danas da je tvrdnja Damira Polančeca kako je politika donijela presudu na drugom mjestu, a ne na sudu, pokušaj kompromitacije sudbene vlasti i politike.

Strategija obrane Polančecovog odvjetnika Ante Nobila u ovom postupku i u svim drugim postupcima gradi se na tome da ide kompromitirati vrh HDZ-a i tu stranku, rekao je Šeks za Hrvatski radio.

Na Nobila se obrušio i ministar poljoprivrede koji tvrdi da su optužbe Damira Polančeca o utjecaju vlasti na njegovu presudu "još jedan spin iz kuhinje odvjetnika Nobila''. Anto Nobilo te tvrdnje nije htio komentirati, no ukazao je na nužnost odvajanja politike od pravosuđa.

"Što Čobanković zna o spinu. Bolje da se drži kuhinje", kazao je Nobilo ističući da je iz cijelog slučaja jedino jasno da se politika čim prije mora ukloniti iz hrvatskog pravosuđa. "Čujem da je i premijerka Jadranka Kosor izjavila da smo prije presude Polančecu mogli tražiti izuzeće suca Ivana Turudića. To samo dokazuje da HDZ ovaj slučaj doživljava kao svoj pa ga njegovi čelnici neumjesno komentiraju", ustvrdio je Nobilo u izjavi za Hinu.

Iako nije želio komentirati Polančecovu pisanu izjavu, koja je prije presude ovjerena kod javnog bilježnika i sinoć poslana hrvatskim medijima, Nobilo tvrdi da svom branjeniku u potpunosti vjeruje.

Nije želio odgovoriti vjeruje li da je sudac Turudić pri donošenju presude slijedio naputke iz politike. No, dodaje da njegovo izuzeće na početku suđenja nije tražio jer bi na taj način obrana samo "nepotrebno ispucala municiju".

"Pred nama su veliki postupci i od presudne je važnosti doći u situaciju da se politika makne od pravosuđa. To je moj jedini zahtjev", ponovio je Nobilo. (hina/metro-portal)

16.10.2010. 17:18:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh