« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
SVI U REMETINEC

Milanović: Stid me stanja u kojem se Hrvatska nalazi

Zoran Milanović kaže kako ga je sram blamaže koju Hrvatskoj donosi HDZ te da će SDP sljedećeg tjedna tražiti raspravu o povjerenju Vladi

Zoran Milanović
Zoran Milanović (Cropix)
Više o

HDZ

,

Ivo Sanader

,

Damir Polančec

,

Zoran Milanović

,

SDP

,

Vlada RH

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović najavio je danas da će njegova stranka idućeg tjedna na zasjedanju Sabora zatražiti raspravu o povjerenju Vladi. "Tražit ćemo raspravu o neodgovornosti ove Vlade, to je naša odgovornost prema građanima", rekao je Milanović odgovarajući na novinarska pitanja.

Na upit imaju li SDP i HNS trenutačno različita stajališta o sadašnjoj Vladi, Milanović je odgovorio kako će SDP i HNS djelovati usklađeno. "Mi mislimo isto, tehnički detalji prijedloga mogu biti različiti, ali srž je ista. A srž je da je ova Vlada loša i treba otići. Mi je silom i destruktivno tjerati nećemo", rekao je Milanović tumačeći odnos SDP-a i HNS-a, budući da je predsjednik HNS-a Radimir Čačić izjavio kako njegova stranka nije za prijevremene izbore dok se ne dovrše pregovori o ulasku Hrvatske u EU.

Na opetovana novinarska pitanja je li SDP za prijevremene izbore, Milanović nije precizno odgovorio nego je ponovio kako će njegova stranka zatražiti saborsku raspravu o povjerenju Vladi. Po Milanovićevim riječima "ova Vlada je potpuno deformirana i teško ju je rekonstruirati". "Nije više jasno kakva je to Vlada", dodao je.

Na pitanje računa li SDP u Saboru na glasačku potporu Ive Sanadera, koji je zatražio aktiviranje svojeg saborskog mandata, Milanović je kazao kako ga Sanaderova ruka ili glas ne zanimaju.

Komentirajući završetak rada saborskog povjerenstva za Inu u kojem su se čule optužbe da je vlada Ivice Račana odgovorna za zbivanja u Ini, Milanović je kazao kako se i nije moglo očekivati ništa drugo od povjerenstva u kojem HDZ ima većinu.

Na pitanje kako komenira pismo bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca u kojem, između ostalog, svjedoči o svojim susretima s Jadrankom Kosor, Vladimirom Šeksom i drugim dužnosnicima HDZ-a, nakon što je ovog ljeta izašao iz pritvora, Milanović je kazao kako SDP s time nema nikakve veze.

U obraćanju sudionicima današnje sjednice splitsko-dalmatinskog SDP-a Milanović je više puta rekao da ga je sram što se u Hrvatskoj događa zadnjih tjedana, a o čemu pišu i mediji u svijetu.

"Stid me je stanja u kojem se Hrvatska nalazi i blamaže i ljage koju ponašanje jedne stranke (HDZ) baca na politiku u cjelini", kazao je Milanović.

Optužio je politiku HDZ-a da je "uzimala zajednički novac" a neki njeni dužnosnici su se "pohlepno bogatili i liječili svoje komplekse iz mladosti kupujući skupe stvari".

SDP-ov saborski zastupnik Ranko Ostojić je oštro kritizirao HDZ tvrdeći da to "nije stranka opasnih namjera, nego stranka opasnih djelovanja" te da je mnogim dužnosnicima HDZ-a "mjesto u Remetincu". (hina/metro-portal)

16.10.2010. 16:58:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh