« Seks
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
NARAVNO

Seks je ženama važan kao i muškarcima

Mit o tome da muškarci uvijek i svugdje žele seks, bez obzira na dob, a da su žene te koje ih u tome ograničavaju dobio je još jedan udarac

Seks se voli i u srednjim godinama
Seks se voli i u srednjim godinama (Shutterstock)
Više o

žene

,

seks

,

četrdesete

Žene se često optužuje da nisu pretjerano raspoložene za seks, a s godinama to postaje gotovo pravilo (ako pitate muškarce), no, istina je potpuno drugačija. Tako je, primjerice, novo istraživanje provedeno na Sveučilištu Pittsburgh pokazalo da je ženama seks najbolji - s 45 godina.

Naime, najveći je broj ispitanica izjavio da je u tim godinama njihovo seksualno zadovoljstvo na najvišoj razini u životu, a ništa manje važna nije ni činjenica da redom potvrđuju da im je ispunjen seksualni život vrlo važan.

"Uvriježeno je mišljenje kako ženama seks nije toliko važan kao muškarcima, posebno onim starijim. Međutim, to je daleko od istine. To je dokazalo ovo istraživanje, ali i brojna druga prije njega, jer žene ne prestaju uživati u seksu samo zato što su srednje dobi ili starije. U stvari, to je vrijeme kada se seksualni užitak može pretvoriti u nešto fantastično", otkriva seksualna terapeutkinja Laura Berman. 

Bit će da ona stara o kokama i juhi ipak dolazi iz iskustva ...

04.11.2016. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh