« Život
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
AHA!

Seks je dobar za zdravlje. I točka.

Redoviti seks održava nas u dobroj formi, a dobra forma znači bolji seks - može li biti jednostavnije?

Seksajte se, ljudi...
Seksajte se, ljudi... (Pexels)
Više o

seks

,

seksualno zdravlje

U opće ljudsko zdravlje ubraja se, dakako, i seksualno zdravlje. No jeste li se ikad zapitali koje nam to točno vođenje ljubavi zdravstvene beneficije pruža? 

Ako niste, pravo je vrijeme da pročitate riječ dvije o tome jer će vas zasigurno zanimati.

Seks umanjuje stres. Da, ako osjećate nervozu i ne možete se riješiti napetosti, a možda još niste pronašli najbolji način kako se boriti protiv anksioznosti, raščistite raspored za ovaj vikend i posvetite se partneru i sebi.

Seks sagorijeva kalorije. Dobar seks je poput dobre tjelovježbe. Tijekom pola sata seksa možemo sagorjeti od 85 do 250 kalorija, a sigurno se i bolje zabavljamo nego kad trčimo po kvartu. Što još uopće čekamo!

Štiti od prehlade. To je zapravo dokazalo istraživanje na 112 studenata iz Pennsylvanije. Kod onih koji su imali seksualne odnose dva ili više puta tjedno zabilježena je veća otpornost imunološkog sustava.

Dobar je za zdravlje srca. I to je znanstveno dokazano u istraživanju objavljenom u časopisu American Journal of Cardiology. Naime, rezultati su pokazali da muškarci koji imaju spolne odnose jednom mjesečno ili rijeđe spadaju u skupinu koja pokazuje veći rizik od srčanih bolesti.

Smanjuje glavobolje. Upravo tako, nema više izlika. Dokazalo je to istraživanje iz 2013. na pacijentima koji su patili od migrena, a iste uspješno držali pod kontrolom ako bi se tijekom simptoma upustili u seksualne odnose.

Piše: Andrea Holi
22.09.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh