« Život
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Seks im je zamjena za čokoladu

Nizozemski ministar zgrožen svojim tinejdžerima koji su 'seksualno zastranili'

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

tinejdžeri

,

seks

,

spolnost mladih

Seksualno ćudoređe kod mladih je Nizozemaca, čini se, potpuno zastranilo, izjavio je u ponedjeljak ministar za mlade i obitelj Andre Rouvoet, a prenosi list Algemeen Dagblad.

"Djevojke se smatraju pukim objektom, a seks se često koristi kao zamjena za nešto drugo, primjerice čokoladu. Značenje ljubavi u životima današnjih mladih ne igra više nikakvu ulogu", kazao je, dodavši kako bi rado pokrenuo raspravu o tom pitanju i istaknuvši kako mu nije namjera predlagati neke posebne zakonske mjere. Ministar je gostovao u dokumentarnoj tv-emisiji Sex Sells, prikazanoj prošli tjedan u programu nizozemske televizije.

U emisiji su prikazani mladići i djevojke u dobi od 12 do 16 godina koji iskreno odgovaraju na pitanja o seksu, o svojim prvim seksualnim iskustvima - kod nekih je to bilo sa devet godina, u prosjeku su današnji mladi Nizozemci i Nizozemke nevinost izgubili s 13 godina.

Neke su tinejdžerke, primjerice, kazale kako često upražnjavaju seks u zamjenu za - čokoladu, cigarete, odjeću ili dugi večernji izlazak. "Čini mi se da je kod mnogih tinejdžera ideja i slika o seksu, o prijateljstvu i međusobnim odnosima postala potpuno iskrivljena, a to, uvjeren sam ne može imati zdrav utjecaj na društvo", zaključio je ministar. (hina/metro-portal)

11.11.2008. 10:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh