« Seks
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
ELEKTRO STIMULACIJA

Seks čip za potpuno zadovoljstvo

Znanstvenici razvijaju elektronički ˝seks čip˝ koji bi se mogao usaditi u mozak kako bi stimulirao užitak

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviant Art)
Više o

seks

,

čip

,

užitak

,

stimulacija

Čip radi na principu odašiljanja slabih signala iz elektroda u mozak. Tehnologija se originalno koristi u SAD-u kako bi se liječila Parkinsonova bolest.

No posljenjih mjeseci znanstvenici su fokusirani na područje mozga iznad očiju poznato i kao frontalni korteks, a odgovorno je za osjećaje užitka koje stvaraju hrana i seks. Istraživanje koje je proveo profesor Morten Kringelbach sa Sveučilišta Oxford, otkrilo je da bi frontalni korteks mogao biti ˝nova meta stimilacije˝ prilikom liječenja ljudi koji boluju od anhedonije, nemogućnosti da se iskusi zadovoljstvo nakon takvih aktivnosti.

˝Postoje dokazi da bi takav čip mogao funkcionirati. Prije par godina, znanstvenici su usadili sličan prototip u mozak žene s niskom razinom libida, te je pretvorili u vrlo seksualno aktivnu osobu. Nije joj se svidjela iznenadna promjena pa je čip uklonjen˝, dodaje profesor neurokirurgije, Tipu Aziz.

˝No, s razvojem tehnologije moći ćemo koristiti dublju stimulaciju mozga na mnogim područjima. Bit će to mnogo profinjenija metoda, s više kontrole, pa će pacijenti moći paliti i gasiti čip prema potrebi˝, objašnjava.  

27.12.2009. 09:42:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh