« Fun
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
URBANO PROMETALO

Segway je out, živio YikeBike!

Više ne možete smisliti stajanje u koloni automobila ili gužvanje po užarenim pločnicima sa drugim pješacima? Probajte YikeBike!

YikeBike je više nego duplo jeftiniji od konkurencije
YikeBike je više nego duplo jeftiniji od konkurencije (www.yikebike.com)
Više o

prometna gužva

,

Segway

,

YikeBike

Ovo hi-tech vozilo sa dva kotača osmišljeno je i dizajnirano kao znatno jeftinija, ali ništa manje cool i udobna alternativa popularnom Segwayu. Svi oni kojima su dosadile gužve i stiskanje s drugim ljudima na pločniku te žele nešto cool i drukčije, morat će biti spremni odvojiti od 2000 do 3500 dolara za ovu novotariju. Ova cijena i nije toliko previsoka ako uzmete u obzir da Segway košta i do 7000 dolara.

YikeBike teži oko 10 kilograma, može ubrzati do 23 kilometra na sat i voziti 10 kilometara sa jednim punjenjem nano-litij-fosfat baterije, što je više nego dosta za vozikanje po užem centru grada. Isto tako, njegov motor snage 1 kilovat niti malo ne zagađuje okoliš.

Za uspješno upravljanje YikeBikeom potrebno je malo navikavanja. Na njemu se sjedi kao na kućnom biciklu, a ručke se nalaze pored bokova. Prednji kotač promjera 50 centimetara dovoljno je velik da i preko većih rupa prijeđete bez velikih problema i bolnih udaraca u stražjicu.

YikeBike možda ima šašavo ime, ali iznimno je lagano i praktično urbano prometalo koje stane u prtljažnik svakog automobila te je mnogo više cool od mnogima mrskog i preskupog Segwaya.

08.07.2011. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh