Metro-portal.hr

objavljeno 08.07.2011. 08:01:00
URBANO PROMETALO

Segway je out, živio YikeBike!

Više ne možete smisliti stajanje u koloni automobila ili gužvanje po užarenim pločnicima sa drugim pješacima? Probajte YikeBike!

YikeBike je više nego duplo jeftiniji od konkurencije
YikeBike je više nego duplo jeftiniji od konkurencije (www.yikebike.com)

Ovo hi-tech vozilo sa dva kotača osmišljeno je i dizajnirano kao znatno jeftinija, ali ništa manje cool i udobna alternativa popularnom Segwayu. Svi oni kojima su dosadile gužve i stiskanje s drugim ljudima na pločniku te žele nešto cool i drukčije, morat će biti spremni odvojiti od 2000 do 3500 dolara za ovu novotariju. Ova cijena i nije toliko previsoka ako uzmete u obzir da Segway košta i do 7000 dolara.

YikeBike teži oko 10 kilograma, može ubrzati do 23 kilometra na sat i voziti 10 kilometara sa jednim punjenjem nano-litij-fosfat baterije, što je više nego dosta za vozikanje po užem centru grada. Isto tako, njegov motor snage 1 kilovat niti malo ne zagađuje okoliš.

Za uspješno upravljanje YikeBikeom potrebno je malo navikavanja. Na njemu se sjedi kao na kućnom biciklu, a ručke se nalaze pored bokova. Prednji kotač promjera 50 centimetara dovoljno je velik da i preko većih rupa prijeđete bez velikih problema i bolnih udaraca u stražjicu.

YikeBike možda ima šašavo ime, ali iznimno je lagano i praktično urbano prometalo koje stane u prtljažnik svakog automobila te je mnogo više cool od mnogima mrskog i preskupog Segwaya.

08.07.2011. 08:01:00
http://metro-portal.hr/segway-je-out-zivio-yikebike/61059/