« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
RAZMIŠLJANJA

Šefica Huaweija tvrdi da je 4GB RAM-a dovoljno

Shi Laoo kaže da je 4 GB RAM-a sasvim dovoljno za gladak rad pametnih telefona. Mišljenja je da u kombinaciji sa 128 GB interne memorije nastaje idealan balans

Ako pitate Huawei...
Ako pitate Huawei... (Huawei)
Više o

Huawei

,

Shi Lao

Prošle godine su OnePlus, Vivo i još neki proizvođači iz daleke nam Kine, plasirali na tržište pametne telefone sa 6 GB RAM-a. Toj utrci sada se polako pridružuju ostali proizvođači pametnih telefona. Zato nas ne bi iznenadilo da već ove godine na tržištu se pojave uređaji s 8 GB RAM-a. Međutim, za Huawei je to besmisleno.

Prema riječima Shi Lao, Huawei COO, 4 GB RAM-a je sasvim dovoljno za gladak rad pametnih telefona. Mišljenja je da u kombinaciji sa 128 GB interne memorije nastaje idealan balans. Zatim je nadodao da su mnogobrojni testovi pokazali za Huawei uređaje pogonjene Kirin 960 procesorom s 4 GB RAM-a, kako rade bolje od konkurencije sa 6 GB RAM-a.

Dodatnih 2 ili 4 GB RAM-a stvara samo više proizvodne troškove, koji se u konačnici odražavaju na cijenu. Bit je u optimizaciji operativnog sustava, ne u količini radne memorije. U potpunosti se slažemo s tom tvrdnjom. Kao primjer pogledajte samo iPhone modele koji sasvim lijepo rade i s 2 GB radne memorije.   

Piše: Sanja Ledinek
10.03.2017. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh