« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
POTVRĐENO

Šef misije UN-a u Port-Au-Princeu poginuo u potresima na Haitiju

Annabi, tuniski diplomat, preuzeo je dužnost na Hatiju 1. rujna 2007., a prije toga je bio pomoćnik glavnog tajnika UN-a za mirovne operacije (1997.-2007.)

(Getty Images)
Više o

Haiti

,

potres

,

misija UN-a

,

Port au Prince

,

hedi annabi

Predsjednik Haitija Rene Preval potvrdio je u srijedu da je u razornom potresu koji je pogodio njegovu zemlju poginuo i šef misije UN-a u Port-Au-Princeu Hedi Annabi.

"Veleposlanik Annabi je poginuo. Izražavamo svoju sućut cijeloj međunarodnoj zajednici", rekao je Preval novinarima u glavnom gradu Port-AU-Princeu.

Ujedinjeni narodi (UN) ranije u srijedu su potvrdili da se više od stotinu osoba smatra nestalima u rušenju zgrade sjedišta UN-a u razornom potresu koji je u utorak pogodio Port-au-Prince. U potresu je, kako se strahuje, poginulo više desetina tisuća ljudi. Najviši UN-ov dužnosnik za mirovne misije Alain Le Roy rekao je da je "manje od deset osoba" izvučeno iz ruševina zgrade, te da je još 40 djelatnika UN-a nestalo u rušenju drugih zgrada u glavnom gradu Haitija.

Annabi, tuniski diplomat, preuzeo je dužnost na Hatiju 1. rujna 2007., a prije toga je bio pomoćnik glavnog tajnika UN-a za mirovne operacije (1997.-2007.). Stabilizacijska misija UN-a na Haitiju (MINUSTAH) broji oko 11.000 pripadnika, od čega 7000 vojnika i 2000 policajaca. (hina/metro-portal)


13.01.2010. 23:25:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh