« Kultura
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
KULTURNO UZDIZANJE

Sedma Noć muzeja imala rekordni broj posjetitelja

Čak se 325.000 ljudi odazvalo ovoj kulturnoj akciji, a najveći broj, čak 160 tisuća, privukli su najbrojniji i najveći zagrebački muzeji

Fotografija vijesti
Više o

muzeji

,

hrvatski muzeji

,

Noć muzeja 2012.

Ovogodišnja Noć muzeja nastavila je tradiciju uspješnosti onih iz prethodnih godina te je privukla rekordnih 325 tisuća posjetitelja željnih kulturnog uzdizanja, javlja Hina.

Najveći broj, čak 160 tisuća, privukli su najbrojniji i najveći zagrebački muzeji, i to na prvome mjestu Muzej suvremene umjetnosti (MSU) sa 16 tisuća posjetitelja, dok je primjerice Tehnički muzej privukao 13.500 posjetitelja, Muzej za umjetnost i obrt (MUO) njih oko 10.500 a muzej Marton 4.200.

U odnosu na prošlogodišnju, Noć muzeja 2012. organizirana je u većem broju gradova i mjesta - u 13 mjesta više i na 20 lokacija više nego lani.

Svi smo mi impresionirani brojkama, dodala je Jurić Bulatović govoreći o ovogodišnjem rekordnom odzivu. No, nama nije intencija rušiti rekorde, nama je akcent negdje drugdje - na tome da se, uz velike gradove koji su sami po sebi kulturno-turističke destinacije, podjednako afirmiraju i mala mjesta.

"To je naša ideja vodilja, a dolazak tisuća posjetitelja potvrđuje da smo svi mi zajedno napravili dobar posao", ocijenila je.

Želeći privući relevantne stavove svojih posjetitelja, HMD redovito provodi ankete. Ove su godine paralelno provedene ankete u Zagrebu i Splitu, a stavovi koji prevladavaju potvrđeni su i na društvenoj mreži Facebook.

"Na pitanje posjećujete li Noć muzeja zato što je ulaz besplatan, 80 posto ispitanika odgovorilo je da nije presudan besplatan ulaz nego kvaliteta i atraktivnost programa.

28.01.2012. 18:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh