« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ZAJEDNIČKIM SNAGAMA

Sedam zemalja u Alžiru najavile borbu protiv terorizma

Predstavnici sedam afričkih zemalja oštro su u utorak u Alžiru osudili otmice i plaćanje otkupnina terorističkim jedinicama aktivnim u sahelo-saharskoj regiji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

borba protiv terorizma

,

Alžir

"Oštro smo osudili plaćanje otkupnina i otmice. Podsjetili smo na obvezu svih država da u potpunosti primjenjuju UN-ove rezolucije koje se odnose na taj problem", rekao je alžirski ministar zadužen za magrebske i afričke poslove Abdelkader Massehel nakon konferencije na kojoj su sudjelovali Alžir, Burkina Faso, Čad, Libija, Mali, Mauritanija i Niger.

Ministri vanjskih poslova sedam zemalja ili njihovi predstavnici su ponovili oštru osudu terorizma i njihovu odlučnost da iskorijene tu pojavu kako bi u sahelo-saharskoj regiji ponovo bili mogući mir, stabilnost i suradnja, prema priopćenju.

Podsjetili su da prevencija i borba protiv terorizma i organiziranog kriminala moraju i koordinirano provoditi. Ministri su naglasili odgovornost svake zemlje da vodi učinkovitu borbu protiv terorizma i potrebu jačanja bilateralne i regionalne suradnje. (hina/metro-portal)

16.03.2010. 23:46:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh