« Seks
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
<3, XOXO, I OSTALI SIMBOLI

Sedam pravila "sextinga"

Seksulano eksplicitne poruke mogu biti sjajno oruđe za buđenje strasti i odličan začin intimnom životu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

seks

,

SMS poruka

,

sexting

,

sekstanje

,

MMS poruka

O načinima komuniciranja i razvijanju jezika u kontekstu suvremenih tehnologija napisalo se već puno studija, članaka, komentara i sličnih osvrta. Mobiteli su u komunikacijskoj sferi započeli pravu revoluciju čim su se pojavili na tržištu i postali dostupni širim masama ljudi. Slanje SMS poruka danas je vjerojatno najpopularniji način komuniciranja. Sve popularnije je i međusobno slanje fotografija. Logično, sve što je trend ima izravan utjecaj na više aspekata ljudskog života, a posljednji krik tehnološke mode (dakle, sve napredniji mobiteli) posebno je zanimljiv kad se radi o međuljudskim odnosima, naročito onim intimnim.

Tko još ne zna što je „sexting", dat ćemo jednostavnu definiciju -sexting je kovanica dvije riječi, „sex" i „texting", odnosno seks i pisanje teksta u vidu SMS poruka. Sexting, ili naški sekstanje, najnoviji je trend u komuniciranju putem SMS-a; radi se o slanju seksualno eksplicitnog sadržaja bilo u obliku teksta (SMS) ili fotografijama (MMS).

Ostavimo li po strani tendencije tinejdžera da pretjeraju u takvoj praksi i isključimo li moralno-etičke kontroverze i lingvističke komentare, sexting može biti vrlo zanimljiva stvar ako želite začiniti vlastiti seksualni život i probuditi strasti.

Ipak, važno je držati se određenog bontona ako ne želite da vam se sekstanje obije o glavu.

Evo sedam pravila kojih se treba pridržavati:

Ključ je u pravom trenutku

Kad dobijete prvu sexting poruku vrlo lako možete doći u napast da odmah odgovorite, no to može biti odbojno. To je posebno karakteristično za parove koji su tek započeli vezu ili su se tek upoznali. Kontrolirajte se s vremena na vrijeme, ne skačite odmah na prvi SMS/MMS. Iskoristite vrijeme - neka druga strana malo sačeka i na taj način ju malo izazivajte. Tako ćete ostaviti dojam opuštene i ležerne osobe koju je teško dobiti, a to onda vodi još zanimljivijim stvarima...

Texting ima svoje vrijeme

Neka vam bude jasno da ako nekoga sekstate iza 22 sata to se smatra izravnim pozivom na seks

Ne okolišajte

Sexting poruke mogu vrlo lako biti pogrešno shvaćene. Ljudi ih vole upravo zato što su jasne i sažete te vrlo izravne. Želite flert, flertujte. Samo nemojte biti previše kriptični i tajnoviti. Sexting bi vam trebao uštedjeti vrijeme prilikom udvaranja ili zavođenja, a ne produljiti ga.

Alkohol i texting ne idu zajedno

Pijan il' glup ista je stvar. Istina, pod utjecajem alkohola možemo biti smiješni i zabavni, ali nikako sexy. Birajte što vam je draže.Boje je da se držite trijeznih poruka.

SMS nije za važne vijesti

Prvi izljevi ljubavi, prošnja, ili loše vijesti nikako ne bi smjeli biti komunicirani putem poruka, naročito ne prilikom sextinga.

Diskrecija i samo diskrecija

Ako se sekstate s više od jedne osobe, ne ostavljajte mobitel na stolu dok ste u toaletu ili dok ste na spoju. Ne pregledavajte mobitel dok ste na spoju s nekom osobom. Ma najbolje je da ga ugasite dok ste s nekim vani.

Pazite s kime se sekstate

Dva puta provjerite kome šaljete bilo koji SMS ili MMS u sexting obliku.

15.01.2010. 20:15:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh