« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
SICK WORLD

Sedam mrtvih u pucnjavi u hramu Sikha u Wisconsinu

Naoružani napadač upao je u hram Sikha gdje je bilo 400 ljudi i otvorio vatru, ubivši sedam ljudi

Sedam mrtvih u pucnjavi u hramu Sikha
Sedam mrtvih u pucnjavi u hramu Sikha (Twitter)
Više o

pucnjava

,

hram

,

taoci

,

Wisconsin

,

Sikh

,

Oak Creek

Najmanje sedam osoba, među kojima i napadač, poginulo je u pucnjavi koja se u nedjelju dogodila u hramu Sikha u Oak Creeku, u američkoj saveznoj državi Winsconsinu, doznaje se od policijskog izvora.

Kako navodi policija, četiri su osobe izgubile život u nedjelju prijepodne u hramu i tri izvan hrama, u tom gradu s 35.000 stanovnika u predgrađu Milwaukeeja, sjeverno od Chicaga, kada je naoružani muškarac otvorio vatru.

Policija je neko vrijeme strahovala da je u hramu još jedan napadač, ali je poslije rekla da je u napadu sudjelovala samo jedna osoba.

Usto, tri odrasle osobe u kritičnom stanju prevezene su u bolnicu Froedtert u Milwaukeeju, rekao je glasnogovornik bolnice za agenciju France Presse.

Načelnik mjesne policije Bradley Wentlandt rekao je na tiskovnoj konferenciji da je napadač ranio policajca koji je "uzvratio vatru i ustrijelio ga".

Po pisanju Milwaukee Journal Sentinela koji se poziva na člana zajednice Sikha, napadač je bijelac u tridesetim koji je počeo pucati na svećenika koji je bio ispred hrama.

Specijalne redarstvene snage ušle su zatim u hram i izvukle osobe koje nisu bile ranjene.

U SAD-u je u pokolju koji je 20. srpnja na premijeri filma o Batmanu u Aurori, u Coloradu, počinio James Holmes (24) poginulo 12 i ranjeno 58 osoba.

05.08.2012. 23:16:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh