« Ekosfera
objavljeno prije 10 dana i 4 sata
AKCIJA

SEA SHEPHERD ogranak započinje djelovanje u Hrvatskoj

U Zagrebu simboličko obilježeno otvaranje Sea Shepherd Croatia, najutjecajnije svjetske organizacije za zaštitu mora uz gostovanje CEO Kapetana Alexa Cornelissena

Lidija Lijić
Lidija Lijić (Sea Shepherd)
Više o

Sea Shepherd

,

Hrvatska

Uz Brigitte Bardot, Linda Blair, Sean Connery, Pierce Brosnan, Diane Warren, Pamela Anderson i ostala imena koja se mogu podičiti titulom Sea Shepherd global ambasadora, sada je tu i jedno hrvatsko ime: Lidija Lijić, koja je kao naša vrhunska sportašica i jedna od najtrofejnijih svjetskih imena u ronjenju na dah, svojim angažmanom oko tema zaštite mora postala dio ovog prestižnog društva.

Međutim ono što je još važnije, otišla je i korak dalje, te otvorila hrvatski ogranak Sea Shepherd, koji će direktnim akcijama i taktikama adresirati i početi rješavati neka od najurgentnijih pitanja oko zaštite Jadrana.

Koliko je važno i hitno reagirati u smjeru očuvanja Jadrana, i koliko su veliki problemi krivolova i odumiranja ribljeg fonda, danas, 28.11. u 19 sati u Oris kući arhitekture u Zagrebu prezentirat će nam Dr. Sc. Damir Valić, ispred instituta Ruđer Bošković uz brojne goste iz ostalih udruga sličnog djelovanja te posebni gosti CEO Sea Shepherd Global, Kapetan Alexa Cornelissen i CEO-a Sea Shepherd Italija, Andrea Morello.

Kroz video i foto materijale gosti koji nisu upoznati s djelovanjem organizacije moći će vidjeti zašto su Sea Shepherd najkonkretnija svjetska organizacija za zaštitu i očuvanje mora i oceana koja se već 40 godina aktivno bori za  opstanak ugroženih vrsta i očuvanje ribljeg fonda. Sea Shepherd ne prosvjeduje već djeluje konkretnim akcijama te su direktno zaustavili odumiranje mnogih vrsta, prekid pojedinih krivolova uključujući izlov kitova, spasili nebrojene dupine i tuljane fizičkim akcijama i taktikama onemogućavajući krivolovce i trgovce.

Posjetitelje očekuje druženje s uglednim gostima, prigodan glazbeni program, veganski catering i degustacija hrvatskih vina, a moći će i kupiti službeni Sea Shepherd asortiman i time direktno pomognuti neke od trenutnih akcija koju provode nebrojeni volonteri diljem svijeta i posade 13 službenih brodova - najveće privatne flote na svijetu, koja danonoćno patrolira oceanima u službi očuvanja i zaštite. 

28.11.2019. 12:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh