Metro-portal.hr

objavljeno 28.11.2019. 12:29:00
AKCIJA

SEA SHEPHERD ogranak započinje djelovanje u Hrvatskoj

U Zagrebu simboličko obilježeno otvaranje Sea Shepherd Croatia, najutjecajnije svjetske organizacije za zaštitu mora uz gostovanje CEO Kapetana Alexa Cornelissena

Lidija Lijić
Lidija Lijić (Sea Shepherd)

Uz Brigitte Bardot, Linda Blair, Sean Connery, Pierce Brosnan, Diane Warren, Pamela Anderson i ostala imena koja se mogu podičiti titulom Sea Shepherd global ambasadora, sada je tu i jedno hrvatsko ime: Lidija Lijić, koja je kao naša vrhunska sportašica i jedna od najtrofejnijih svjetskih imena u ronjenju na dah, svojim angažmanom oko tema zaštite mora postala dio ovog prestižnog društva.

Međutim ono što je još važnije, otišla je i korak dalje, te otvorila hrvatski ogranak Sea Shepherd, koji će direktnim akcijama i taktikama adresirati i početi rješavati neka od najurgentnijih pitanja oko zaštite Jadrana.

Koliko je važno i hitno reagirati u smjeru očuvanja Jadrana, i koliko su veliki problemi krivolova i odumiranja ribljeg fonda, danas, 28.11. u 19 sati u Oris kući arhitekture u Zagrebu prezentirat će nam Dr. Sc. Damir Valić, ispred instituta Ruđer Bošković uz brojne goste iz ostalih udruga sličnog djelovanja te posebni gosti CEO Sea Shepherd Global, Kapetan Alexa Cornelissen i CEO-a Sea Shepherd Italija, Andrea Morello.

Kroz video i foto materijale gosti koji nisu upoznati s djelovanjem organizacije moći će vidjeti zašto su Sea Shepherd najkonkretnija svjetska organizacija za zaštitu i očuvanje mora i oceana koja se već 40 godina aktivno bori za  opstanak ugroženih vrsta i očuvanje ribljeg fonda. Sea Shepherd ne prosvjeduje već djeluje konkretnim akcijama te su direktno zaustavili odumiranje mnogih vrsta, prekid pojedinih krivolova uključujući izlov kitova, spasili nebrojene dupine i tuljane fizičkim akcijama i taktikama onemogućavajući krivolovce i trgovce.

Posjetitelje očekuje druženje s uglednim gostima, prigodan glazbeni program, veganski catering i degustacija hrvatskih vina, a moći će i kupiti službeni Sea Shepherd asortiman i time direktno pomognuti neke od trenutnih akcija koju provode nebrojeni volonteri diljem svijeta i posade 13 službenih brodova - najveće privatne flote na svijetu, koja danonoćno patrolira oceanima u službi očuvanja i zaštite. 

28.11.2019. 12:29:00
http://metro-portal.hr/sea-shepherd-ogranak-zapocinje-djelovanje-u-hrvatskoj/122185/