« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
FESTIVALI

Schengenfest 2014. otkriva još tri headlinera

Nova zvučna imena su 2Cellos, Morcheeba i Kiril Džajkovski, javlja organizator jednog od rastuće popularnih festivala

Šulić i Hauser će sigurno zapaliti publiku
Šulić i Hauser će sigurno zapaliti publiku (Schengenfest)
Više o

Morcheeba

,

Kiril Džajkovski

,

2Cellos

,

Schengenfest 2014

,

headlineri

Svjetska senzacija - južnoafrička grupa Die Antwoord bila je, ovogodišnje tek prvo, veliko iznenađenje Schengenfesta! Najveći ljetni festival u Sloveniji ide dalje i otkriva još tri izuzetna „headlinera", koji ove godine dolaze u Vinicu od

1. - 3. kolovoza; izvrsni čelistični duo 2CELLOS, britanska senzacija Morcheeba i, za sve ljubitelje elektronske glazbe u kombinaciji s balkanskim ritmovima, neponovljivi  makedonski DJ i autor glazbe Djaikovski (Kiril Džajkovski). 

Luka Šulić i Stjepan Hauser, hrvatski dvojac poznatiji pod nazivom 2CELLOS, u 4 godine postojanja na glazbenoj sceni, postali su međunarodna atrakcija, nastupajući diljem svijeta s najboljim svjetskim glazbenicama. Njihov uspjeh temelji se na neviđenom umijeću sviranja violončela, kao i iznimno energičnim nastupima na najvećim koncertnim i festivalskim pozornicama na kojima su nastupali uz velikane modernog popa i rocka, kao što su Elton John, Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age i George Michael. Nastupima na Madison Square Gardenu i pariškoj Olympiji dokazali su da mogu parirati najboljim svjetskim glazbenicima. DVD s njihovim koncertom u Zagrebu, "Live At Arena Zagreb" nominiran je za diskografsku nagradu Porin u kategoriji za najbolji inozemni video program, a njihov aktualni spot za pjesmu "Thunderstruck"  u samo dva mjeseca na YouTube-u pogledan  više od 16 milijuna puta.

Po prvi puta u Sloveniju dolazi Morcheeba, britanski vokalno-instrumentalni sastav koji u svojoj  glazbi kombinira trip hop, R'n'B, blues i pop i to u izvornom sastavu s pjevačicom Skye Edwards. Od 1995. izdali su osam studijskih albuma, od kojih su dva došla na ljestvicu top 10 u Velikoj Britaniji. Festivalski bend, koji je nastupao u gotovo cijelom svijetu, uključujući i najveće festivale, ove godine dolazi u Vinicu i najavljuje glazbeni spektakl.

Pionir balkanske elektronske muzike, jedan od osnivača benda Bastion te jedan od članova legendarnog makedonskog benda Leb i sol, nakon nastupa na gotovo svim glazbenim festivalima u regiji Balkana ( Exit INmusic festival , Greenfest , Urbanfest...), Djaikovski dolazi na Schengenfest 2014.

Nisu li svi ovi izvođači dovoljan razlog da na vrijeme kupite ulaznicu i osigurate svoje mjesto na najluđem slovenskom ljetnom festivalu? 

Ulaznice za Schengenfest 2014. dostupne su po cijeni od 60,50 eura ​​do 28. svibnja, nakon čega slijedi poskupljenje. Za tu cijenu dobit ćete bogat glazbeni program svjetski poznatih glazbenika, još bogatiji i raznovrsniji popratni program, ulaznicu za festival, besplatno kampiranje i provod koji ćete doživotno pamtiti!

Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te putem www.eventim.hr; www.entrio.hr te putem www.kartoteka.si.

Pratite vijesti o Schengenfestu na web stranici festivala ili putem Facebooka!

17.04.2014. 14:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh