« Život
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
RAD, RAD I RAD

Saznajte jeste li radoholičar

Postoje jasni znakovi koji vam govore da previše radite – pročitajte koji su to znakovi kako biste mogli djelovati na vrijeme

(Shutterstock)
Više o

stres

,

posao

,

radno mjesto

,

radoholičar

Radite, radite i samo radite? Naravno da vam treba novac, ali morate misliti i na svoje zdravlje. Zato pročitajte koje su najgore navike radoholičara i djelujte ako se u njima prepoznajete:

Jedete usput

Često jedete s nogu, na brzinu i usput - između sastanaka, na putu do sastanka, u tramvaju? Radoholičari jednostavno zaborave uzeti vremena da sjednu i pojedu nešto konkretno i po mogućnosti zdravo. No, to nikako nije dobra navika jer upravo je hrana ono što vam treba da biste izdržali sve pritiske na poslu i kako biste ostali mentalno sposobni.

Nema opuštanja

Iako malo stresa i napetih situacija nije nužno loše jer vas to drži budnima i motiviranima, previše stresa će loše utjecati na vaše tijelo. Možda to nećete ni primijetiti u početku, ali kad jednom primijetite bit će vam još teže opustiti se.

Premalo sna

Čak i najveći profesionalci i ljudi s puno iskustva u odgovornim poslovima trebaju sedam do devet sati sna svake noći. Ako ste nenaspavani, lako možete postati razdražljivi, nervozni, a česti su i problemi s pamćenjem, koncentracijom i lošom prosudbom. Manjak sna povezan je čak i s pretilošću.

Radite i bolesni

Nažalost, ova krizna vremena često nam ne dopuštaju da odemo na bolovanje, ali postoje razlozi zbog kojih biste ipak trebali ostati kod kuće: nitko ne želi vaše klice, bit ćete manje produktivni i bolest će se samo odužiti.

Malo kretanja

Vjerojatno vam savjeti o nužnoj potrebi vježbanja i kretanja već izlaze na uši, ali i sami ste vjerojatno svjesni činjenice da sjedenje osam ili više sati dnevno uz nekretanje ne može biti dobro.

Previše alkohola

Nakon stresnog radnog dana najbolje legne čašica omiljenog alkoholnog pića, ali pazite da ne pretjerate. Pretjerano konzumiranje alkohola dovest će do ovisnosti, raznih zdravstvenih problema i nemogućnosti normalnog funkcioniranja na poslu.

Sistematski pregledi!

Kako biste zdravstvene probleme otkrili na vrijeme, nužno je znati što se događa s vašim tijelom. Dakle, osigurat će vas redoviti godišnji sistematski pregled koji će vam oduzeti tek malo vremena.

18.03.2010. 18:32:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh