Savršeni tost pecite 216 sekundi
Mislili ste da je topli sendvič lako napraviti? E pa ako želite najbolji, morat ćete se malo više potruditi.
S obzirom da se sve na svijetu može izraziti nekom matematičkom formulom, znanstvenici su pronašli i matematičku formulu za savršeni tost.
Optimalna debljina kriške tosta je 14mm, količina maslaca kojim ćete ju namazati je 0.44 grama po inču (2,54cm), a peći ga treba točno 216 sekundi!
Preporučeno vrijeme pečenja daje zlatno smeđu boju te najbolju razinu mekoće unutrašnjosti koja je 12 puta mekša nego vanjski dio hrustave poslastice.
Toster bi trebao biti na 154 Celzija, što je otprilike peti od šest razina zagrijavanja u standardnom tosteru od 900W.
Za još bolji ukus tost izvadite iz hladnjaka s 3 stupnja Celzija.
Nakon pečenja u tosteru, tost odmah namažite maslacem kako bi se najbolje otopio, a servirajte na tanjuru zagrijanom na 45 stupnjeva kako bi se izbjegla kondenzacija ispod sendviča.
Eto kako znanost može pretvoriti nešto jednostavno poput tosta u kompliciranu matematiku
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar