« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Savjeti za njegu suhe kože

Funkcije kože su zaštita tijela od virusa i bakterija, mehanička zaštita unutarnjih organa, sprječavanje isušenja i infekcija, ravnoteža tekućina i termoregulacija

Njegujte kožu pravilno!
Njegujte kožu pravilno! (Arhiva)
Više o

njega kože

,

koža

,

suha koža

Koža je najveći organ ljudskog organizma, ujedno i najvidljiviji. Funkcije kože su zaštita tijela od virusa i bakterija, mehanička zaštita unutarnjih organa, sprječavanje isušenja i infekcija, ravnoteža tekućina i termoregulacija, što je od vitalnog značaja za ljudsko zdravlje.

Zimsko period mnogima donosi probleme sa svrbeži i suhom kožom. Često se javlja svrbež ruku, nogu, leđa i vlasišta, a kako bi se riješili tih problema donosim vam nekoliko savjeta za njegu suhe kože i svrbeža.

Barijera kože sastavljena je od prirodnih ulja čiji je cilj zadržavanje vlage na koži. Kada se barijera ošteti, što se može dogoditi zbof genetike, šampona, starenja, hladnog zimskog zraka, gela za tuširanje, itd., dolazi do stvaranja nevidljivih pukotina na koži koje dopuštaju protok vlage, što pak dovodi do prljavog izgleda kože i isušivanja zbog ljuštenja.

Pukotine na koži

Pukotine na koži mogu biti nadražene zbog trenja prilikom nanošenja jakih mirisnih losiona, odjeće ili prekomjernog korištenja pilinga, a zbog toga se u tijelu potiču živčani završetci koji uzrokuju svrbež i pojačanu osjetljivost kože.

Uzroci svrbeža mogu biti alergijske reakcije, osip, psorijaza, žučni kamenac, dermatitis, ubod, infekcije kože, ciroza ili hepatitis.

Više pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
21.01.2019. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh