« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
LAŽNE UVREDE

Savez antifašističkih boraca traži prestanak emitiranja serijala o Titu

Danas u godini kad se u većini zemalja svijeta slavi pobjeda nad fašističkim zločinima, nedopustivo je lansirati povijesne laži, tvrde iz Saveza

Fotografija vijesti
Više o

Tito

,

Savez antifašističkih boraca

,

Antun Vrdoljak

,

kraljevsko vjenčanje

Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA) uputio je pismo predsjednicima Republike Ivi Josipoviću, Hrvatskog sabora Luki Bebiću i Vlade Jadranki Kosor zatraživši prestanak emitiranja TV serije Antuna Vrdoljaka "Tito", jer je, kako tvrdi, "puna lažnih uvreda usmjerenih na oslobodilačku borbu u Drugom svjetskom ratu koja nas je svrstala među zemlje pobjednice".

Ta TV serija je iz nastavka u nastavak sve bogatija povijesnim neistinama i iskonstruiranim kadrovima zločinačkih scena "komunističkih" navodnih počinitelja. Ponavljanje tih istinitih scena - konstrukcija zločina - vodi samo ciljanom raspirivanju mržnje, smatraju u tom savezu.

Ta emisija sramoti Vrdoljaka kao redatelja, koji nije u stanju zatomiti mržnju prema Titu, ali i našu državu pred svijetom. Na Vas, kao naše najviše političke rukovodioce stavlja ljagu protuustavnog ponašanja, ističu u priopćenju.

Takve su emisije protivne opredjeljenjima hrvatskog Ustava, stoji u priopćenju Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske.

05.05.2010. 14:46:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh