« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
HSS-OVAC IZA REŠETAKA

"Pročistač": Kolaru, Tošu i Radiću mjesec dana istražnog zatvora

Trojica uhićenih u policijsko-uskočkoj akciji "Pročistač" zadržani su zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke koje USKOK tek treba ispitati

(Hrvoje Jurčić/Podravski list/CROPIX )
Više o

USKOK

,

istražni zatvor

,

Euroliga vaterpolo

,

degustacije

,

Šafran

,

Suzana Ritz

,

Kristijan Vincetić

,

Pavle Škoko Gavranović

Član predsjedništva HSS-a i bivši saborski zastupnik Ivan Kolar te vlasnik i direktor građevinske tvrtke "Jata" Anđelko Toš i Željko Radić, osumnjičeni da su općinu Molve u blizini Đurđevca oštetili za više od 5,6 milijuna kuna, idućih će mjesec dana provesti u istražnome zatvoru.

Istražna sutkinja zagrebačkoga Županijskog suda Jadranka Mandušić takvu je odluku donijela poslijepodne na ročištu zatvorenom za javnost pošto je čula argumente USKOK-a za jednomjesečno zatvaranje osumnjičenika u Remetincu te obrane koja se tome protivi.

Trojica, koji su uhićeni u policijsko-uskočkoj akciji "Pročistač", zadržani su zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke koje USKOK treba ispitati u jučer pokrenutoj istrazi. Kolara (61) se tereti da je kao općinski načelnik Molva zloporabio položaj i ovlasti, Radića (53) da je pritom pomagao, a Toša (54) da je poticao na zloporabe kojima je njegova tvrtka nezakonito "zaradila" 5,6 milijuna kuna.

Ta je tvrtka, naime, gradila društveni dom u Molvama za 12 milijuna kuna, a istražitelji sumnjaju da su neki radovi naplaćeni više puta. Mediji pišu da su ovih dana otkrivene dvije fakture za dio radova s istim brojem i datumom, ali različitim iznosima - jedna na 400.000 kuna, a druga na 1,4 milijuna kuna.

Kolar je 12 godina bio općinski načelnik Molva, a to je mjesto prošle godine izgubio od HDZ-ovca Stjepana Fosića. U Hrvatskom saboru bio je u tri mandata, bio je predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza i jedan je od 28 članova predsjedništva HSS-a. Predsjednik HSS-a Josip Friščić najavio je Kolarovu suspenziju.

Kolar je bio i savjetnik ministra poljoprivrede, no jučer je, pošto je stigla vijest da je uhićen, razriješen te dužnosti. (hina/metro-portal)

05.05.2010. 16:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh