Sastojak curryja liječi rak
Znanstvenici iz britanskog Corka otkrili su da začin uništava stanice raka grla, a ima i druga ljekovita svojstva
Novo otkriće britanskih znanstvenika obradovat će ljubitelje indijske hrane. Naime, kurkumin koji se nalazi u začinu turmeriku koji je sastavni dio curryja može uništiti stranice raka.
Za kurkumin već se dulje vrijeme zna da ima ljekovitu snagu i već se ispituje kao mogući lijek za artritis i demenciju.
Nova ispitivanja koja provodi Institut za rak iz Corka pokazuju da turmerik može uništiti stanice raka grla u laboratoriju što će liječnicima pomoći razviti novi način liječenja.
Dr Sharon McKenna i njen tim koji je zaslužan za otkriće kažu da znanstvenici već dulje vremena znaju za ljekovita svojstva kurkumina, ali da ovo otkriće potvrđuje da on može oporaviti oštećene stanice.
S obzirom na to da je učestalost pojave raka grla narasla za više od 50% u posljednjih 35 godina, ona se povezivala s povćanim brojem rizičnih faktora kod populacije kao što su debljina, alkoholizam i refluks pa je pronalazak načina prevencije ove bolesti (koja je šesti najsmrtnonosniji rak) izuzetno važan.
Ovaj čudotvorni prirodni lijek već je poznat kao pomoć u dezinfekciji rana i opekotina, u liječenju psorijaze i upalnih bolesti kože,. On smanjuje rizik od dječje leukemije, čisti jetru te spriječava razvoj Alzheimerove bolesti.
On također regulira metabolizam i pomaže u mršavljenju, stoga navalite na indijsku hranu i uključite ovaj začin u svakodnevnu prehranu. On odlično paše uz rižu, dinstano i kuhano povrće, može se staviti u smjesu za palačinke...
Novi komentar