« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
NASTAVAK ŠTRAJKA

Sastanak radnika MTČ-a i vlasnika propao prije početka

Radnici su željeli da vlasnik dođe među njih no on je to odbio zahtjevajući da se nađe samo s predstavnicima sindikata

(Željko Hajdinjak/Cropix)
Više o

štrajk

,

Čakovec

,

MTČ

,

Stanko Posavec

,

Branko Težak

Današnji sastanak između najvećeg pojedinačnog vlasnika tvrtke MTČ Branka Težaka i radnika koji su već sedam dana u štrajku, propao je i prije početka zbog nemogućnosti dogovora gdje će se i na koji način održati sastanak.

Kako izjavio sindikalni povjerenik Stanko Posavec, Težak je zahtijevao da se sastanak održi između njega i predstavnika sindikata. Nama radnici nisu dozvolili da idemo sami na sastanak već su zahtijevali da Težak dođe među radnike. Budući da Težak na to nije pristao sastanak nije održan, pojasnio je Posavec.

Štrajk se u međuvremenu nastavlja do ispunjenja zahtjeva, odnosno do isplate plaća svim radnicima za kolovoz, te onima koji još nisu primili plaću za srpanj. Tu je i isplata putnih troškova za tri mjeseca.

Tvornica i dalje ostaje u našim rukama. Preko noći ćemo i dalje organizirati štrajkaške straže u tvorničkom krugu, rekao je Posavec i najavio skoru predaju potpisa radnika Trgovačkom sudu radi pokretanja stečaja. Po njegovim informacijama, potpise za stečaj dalo je već gotovo tri četvrtine radnika. (hina/metro-portal)

28.09.2009. 16:04:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh