« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
JADRANKA KOSOR:

Vlada ne razmišlja o dekriminalizaciji lakih droga

Mi ne razlikujemo lake i teške droge, izjavila je premijerka, fino ocrtavajući svoju i razinu informiranosti Vlade o dotičnom problemu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Igor Sambolec/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

dekriminalizacija

,

lake droge

Vlada ne razmišlja o donošenju Zakona o dekriminalizaciji lakih droga, izjavila je danas predsjednica Vlade Jadranka Kosor tijekom posjeta tvornici Končar - Električna vozila, odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li što biti od takvog zakona.

"Mi ne razlikujemo lake i teške droge, niti ih propisi razlikuju. Postoji samo droga i u Kaznenom zakonu su odredbe koje to sankcioniraju. Nikakve izmjene Kaznenog zakona nisu dogovorene, u Ministarstvu pravosuđa ne radi se na tome niti postoji bilo kakvo povjerenstvo", rekla je Kosor.

Nije na odmet podsjetiti kako su u nebrojenim znanstvenim istraživanjima diljem svijeta utvrđene vrlo značajne razlike između tzv. 'lakih' i 'teških' droga, te su brojne države na temelju tih podataka prilagodile zakone. Rezultati su u velikoj većini slučajeva bili pozitivni, kako po zdravlje građana tako i po rasterećivanje sudskih i policijskih službi.

Pitanje je uslijedilo nakon što je Vladin ured za suzbijanje zloporabe droga najavio kako će promijeniti zakon po kojem osoba uhvaćena s dva garama marihuane može završiti u zatvoru na godinu dana.

Zamoljena za komentar stanja u Međimurskoj trikotaži Čakovec (MTČ), Kosor je rekla da radnici koji su u nezavidnom položaju imaju potporu Vlade, ali da probleme u MTČ-u moraju riješiti njegovi vlasnici. (hina/metro-portal)

28.09.2009. 15:42:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh