« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PUNO PROBLEMA

Sastali se premijerka Kosor i bivši predsjednik Mesić

Kosor je izjavila kako se nada da će suradnja s novim predsjednikom biti dobra kao i s bivšim, a najavila je i nove mjere stabilizacije proračuna

(Dragan Matić/Cropix)
Više o

Stjepan Mesić

,

Jadranka Kosor

,

Ivo Josipović

Premijerka Jadranka Kosor posjetila je danas bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića s kojim je razgovarala o aktualnim gospodarskim pitanjima, a nakon razgovora najavila je kako će Vlada svakih desetak dana ići s nekom novom mjerom u svrhu stabiliziranja proračuna i gospodarstva.

Novinare koji su pratili susret bivšeg predsjednika i premijerke u Mesićevom uredu u Grškovićevoj ulici, zanimalo je kakav je odnos premijerke Kosor i predsjednika Ive Josipovića, posebno u kontekstu prošlotjednih prosvjeda seljaka.

Kosor je odgovorila kako je sigurna da će se i s Josipovićem slagati odlično kao što se slagala i s Mesićem. Na novinarske ocjene da je Josipović "stao na stranu seljaka" premijerka je kazala kako misli da predsjednik možda nije imao sve informacije.

"Mislim da Josipović možda nije imao sve informacije, a i pravo je predsjednika Republike razgovarati s kim god hoće, na način na koji hoće. Ono što ću ja nastojati, sigurno, da naša koordinacija bude dobra u smislu da predsjednik ima sve informacije i da radimo apsolutno u okviru ustavnih ovlasti", kazala je.

Premijerka je ponovila kako misli da će suradnja s predsjednikom Josipovićem biti jako dobra. "Mislim da se na početku mandata predsjednik Josipović na neki način još malo uhodava, a svi smo tu zapravo relativno novi, kad bolje razmislim", dodala je.

Osvrćući se na prosvjed seljaka, premijerka je naglasila kako je najbitnije da nije došlo do probijanja proračuna, a najavila je donošenje novih mjera za stabiliziranje proračuna i jačanje gospodarstva.

"Svaki tjedan, svakih desetak dana ići ćemo s ponekom novom mjerom, a sve u svrhu stabiliziranja proračuna i gospodarstva", kazala je Kosor izdvojivši jačanje gospodarstva kao "cilj svih ciljeva", no nije htjela konkretnije govoriti o kojim je mjerama riječ.

Kosor je kazala i kako s Mesićem nije razgovarala o bivšem potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu.

Jedne dnevne novine danas su naime objavile kako je Polančec navodno predao većinska upravljačka prava u Ini mađarskoj kompaniji MOL, iako ta kompanija nije kupila većinski paket dionica Ine, a u zamjenu za 34,2 milijuna eura kredita kojim je financirana kupnja 10,6 posto dionica Podravke.

"Ne. Nismo (razgovarali). To morate pitati aktere o kojima se piše, a svakako DORH i sve institucije koje provode istragu", odgovorila je Kosor te ponovno naglasila punu potporu radu neovisnih institucija.

"Mogu samo reći i ovom prigodom, puna potpora neovisnim institucijama da rade svoj posao u skladu s ustavom i zakonom", rekla je premijerka naglasivši da je stajalište Vlade "nulta tolerancija na korupciju". "Dakle, bez obzira na ime i prezime i tko kojoj stranci pripada. I vjerujem da će nas u tome snažno poduprijeti i SDP", dodala je.

Mesić je novinarima prije dolaska premijerke izjavio kako je on, kada je u predsjedničkom mandatu tražio istragu o Ini, "samo tražio da se utvrdi istina". "Jer, ako se najveće hrvatsko blago ustupa nekom drugom, treba se znati koliko to košta i tko je to naplatio", rekao je.

Kosor i Mesić dogovorili su ponovni skori susret i to u Vladi RH. (hina/metro-portal)

09.03.2010. 20:11:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh