« Film
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
HOMMAGE SLAVNOM PJEVAČU

Sasha Baron Cohen glumit će Freddieja Mercuryja

Zvijezda "Borata" glumit će glamuroznog rockera Freddieja Mercuryja u drami u kojoj je težište na danima slave proslavljenog pjevača grupe Queen

Sasha Baron Cohen
Sasha Baron Cohen (Getty Images)
Više o

Queen

,

Sasha Baron Cohen

,

Freddie Mercury

Scenarij za još neimenovani film potpisuje Peter Morgan, britanski scenarist koji stoji iza filmskih uradaka poput "Kraljice" i "Posljednjeg škotskog kralja". Redatelj za sada nije određen.

Snimanje počinje sljedeće godine, rekao je producent Graham King, čiji GK Films na projektu sudjeluje zajedno s kućom Tribeca Productions Roberta De Nira i Jane Rosenthal. Njegove riječi potvrdio je i menadžer Queena Jim Beach.

Težište filma bit će na razdoblju od nekoliko godina sve do, kako se smatra, najvećim trenutkom u povijesti 'banda': nastupom na Live Aid humanitarnom koncertu 1985. kada su Queenovci opčinili gledatelje na stadionu Wembley u Londonu i TV publiku diljem svijeta izvođenjem skladbi poput "We Will Rock You" i "Radio Ga Ga".

Skupina je nastavila sa snimanjem pjesama i turnejema usprkos pogoršanju zdravlja pjevača Freddieja Mercuryja. Dan nakon što je javnosti konačno objavio da boluje od AIDS-a, Mercury je podlegao bolesti u dobi od 45 godina.

Queen se prvi put proslavio 1975. svojim četvrtim albumom "A Night at the Opera" na kojem se nalazila Mercuryjeva skladba "Bohemian Rhapsody". Također je napisao i hitove "Crazy Little Thing Called Love" i "We Are the Champions". (hina/metro-portal)

17.09.2010. 15:26:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh