« Film
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
USUSRET ZFF-U

Kino Europa nastavlja s programom Ususret ZFF-u

Odnedavno se u programu kina Europe nalazi i 'Samac' - stilsko savršenstvo u režiji modnog dizajnera Toma Forda - OSVOJITE ULAZNICE

Samac
Samac (Kino Europa)
Više o

kino Europa

,

Zagreb Film Festival

,

Libanon

,

samac

,

kornjača

,

modni centar

I ovog tjedna kino Europa nastavlja s programom Ususret ZFF-u u kojem će, osim filma 'Kornjača - nevjerojatno putovanje' u režiji Emmyem nagrađivanog dokumentarista Nicka Stringera i slovačkog dokumentarca 'Kuhanje povijesti' biti prikazan i 'Libanon', nevjerojatan ratni film čija se kompletna radnja događa u unutrašnjosti tenka. Film u režiji Samuela Maoza bio je prikazan u konkurenciji 7. ZFF-a, a prošle je godine osvojio Zlatnog lava Venecije.

Osvojite ulaznice za kino Euruopu na Metro portalu!

Odnedavno se u programu kina Europe nalazi i 'Samac' - stilsko savršenstvo u režiji modnog dizajnera Toma Forda. Junak i narator filma je sredovječni profesor književnosti John Falconer (Colin Firth) koji nakon smrti voljenog partnera pokušava pronaći smisao života na ulicama Los Angelesa. U jednom danu u kojem se odvija radnja, on puni svoj revolver mecima, sređuje račune u banci te dogovara susret s Charley (Julianne Moore). Očito, planira počiniti samoubojstvo...

Redatelj, scenarist i producent  'Samca' slavni je modni dizajner i kreativni direktor koji je u desetak godina svog mandata izdigao Gucci iz pepela. Još otkako je prije tridesetak godina kao mladi gay u New Yorku prvi puta čitao roman 'Single Man' Christophera Isherwooda (1964.), Ford je bio opsjednut tom pričom. Njegov 'životni projekt' na kraju je doživio odličnu recepciju - 'Samac' je dospio do Mostre gdje je bio nominiran za Zlatnog lava, kritičari na Rotten Tomatoesu podarili su mu čak 86% 'svježih' rajčica, prošao je brojne svjetske festivale, a s već osvojenom BAFTA-om i Volpi Cupom Mostre, njegov glavni glumac Colin Firth je nominiran i za Oscara.

Kako je radnja filma smještena u vrijeme šezdesetih godina prošlog stoljeća, valjalo se pobrinuti i za stilsko savršenstvo filma. Ni tu modni znalac i slavni 'control freak' nije sudbinu svog prvijenca prepustio slučaju, pa je produkcijski dizajn dao u ruke slavnom timu zaslužnom za izgled serijala 'Momci s Madisona'.

Posjetite i web stranicu kina Europe!

16.09.2010. 12:15:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh