Metro-portal.hr

objavljeno 17.09.2010. 15:26:33
HOMMAGE SLAVNOM PJEVAČU

Sasha Baron Cohen glumit će Freddieja Mercuryja

Zvijezda "Borata" glumit će glamuroznog rockera Freddieja Mercuryja u drami u kojoj je težište na danima slave proslavljenog pjevača grupe Queen

Sasha Baron Cohen
Sasha Baron Cohen (Getty Images)

Scenarij za još neimenovani film potpisuje Peter Morgan, britanski scenarist koji stoji iza filmskih uradaka poput "Kraljice" i "Posljednjeg škotskog kralja". Redatelj za sada nije određen.

Snimanje počinje sljedeće godine, rekao je producent Graham King, čiji GK Films na projektu sudjeluje zajedno s kućom Tribeca Productions Roberta De Nira i Jane Rosenthal. Njegove riječi potvrdio je i menadžer Queena Jim Beach.

Težište filma bit će na razdoblju od nekoliko godina sve do, kako se smatra, najvećim trenutkom u povijesti 'banda': nastupom na Live Aid humanitarnom koncertu 1985. kada su Queenovci opčinili gledatelje na stadionu Wembley u Londonu i TV publiku diljem svijeta izvođenjem skladbi poput "We Will Rock You" i "Radio Ga Ga".

Skupina je nastavila sa snimanjem pjesama i turnejema usprkos pogoršanju zdravlja pjevača Freddieja Mercuryja. Dan nakon što je javnosti konačno objavio da boluje od AIDS-a, Mercury je podlegao bolesti u dobi od 45 godina.

Queen se prvi put proslavio 1975. svojim četvrtim albumom "A Night at the Opera" na kojem se nalazila Mercuryjeva skladba "Bohemian Rhapsody". Također je napisao i hitove "Crazy Little Thing Called Love" i "We Are the Champions". (hina/metro-portal)

17.09.2010. 15:26:33
http://metro-portal.hr/sasha-baron-cohen-glumit-ce-freddieja-mercuryja/48156/