« Život
objavljeno prije 9 godina
EHHH ....

Sanjarenjem do uspjeha na poslu

Dosada je idealno stanje u kojem možete postati kreativniji i uspješniji, ako ga kvalitetno iskoristite

Dosađivanjem do kreativnih rješenja problema
Dosađivanjem do kreativnih rješenja problema (Arhiva)
Više o

kreativnost

,

dosada

,

učinkovitost

,

sanjarenje

Napredovanje na poslu možda je i pomalo bizarna tema u zemlji s preko 350 tisuća nezaposlenih, no ipak svatko sanja o tome kako će imati bolji posao i plaću. Upravo to sanjanje može biti ključ do uspjeha, barem tako kažu znanstvenici sa Sveučilišta Central Lancashire koji tvde da sanjarenjem uspješnije rješavamo probleme.

Prema njima, bolje ćete proći ako imate dosadan posao pun automatizma, u kojem vaš mozak zapravo ima puno vremena za obradu nekih pametnijih i korisnijih podataka, poput sastanaka i prezentacija na kojima obično šarate po papiru, maštajući o tome da ste negdje drugdje. 

Stimulativan i zahtjevan posao, s druge strane, ne daje vam dovoljno vremena za mentalnu pauzu koja je nužna za odmor mozga i neke druge teme i misli. 

Dosada je idealno stanje u kojem možete postati kreativniji i uspješniji, ako ga kvalitetno iskoristite, jer su u istraživanju neki ispitanici trebali obavljati dosadana zadatak - prepisivanje brojeva iz telefonskog imenika u trajanju od 15 minuta, dok je druga grupa tražila novu uporabnu vrijednost za šalice.

Kad se na kraju testirala kreativnost, iskazali su se prepisivači, a znanstvenici su se složili da je razlog tome upravo dosadan automatizam njihovog zadatka.

Stoga, ako primjetite kolegu koji se zapiljio u točku umjesto da vas pozorno sluša, ne dirajte ga, pustite ga na miru i kasnije će vam bolje pomoći.

15.01.2013. 15:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh