« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
OTVORENO PISMO

Sanja Bilač zgazila Jadranku Kosor

Sanji Bilač napokon je prekipjelo i poslala je otvoreno pismo Jadranki Kosor u kojoj joj je rekla sve što je ide

Poruka Jaci: Niste dorasli biti predsjednica HDZ-a
Poruka Jaci: Niste dorasli biti predsjednica HDZ-a (Facebook)
Više o

HDZ

,

otvoreno pismo

,

Sanja Bilač

Pukotina u monolitu HDZ-a ima koliko hoćeš, a jednu od najvećih je upravo napravila zastupnica u splitskom Gradskom vijeću Sanja Bilač. Kao osoba koja je doživjela najviše uvreda i neugodnosti od Keruma, sigurno joj nije bilo drago što se jednog jutra probudila u koaliciji s njim.

Sad joj je očito prekipjelo i poslala je otvoreno pismo Jadranki Kosor:

'Iako izabrani aklamacijom, članstvo vam je dalo priliku za vodstvo. Kad ste izgubili izbore, očekivala sam obraćanje članstvu, priznanje izgubljenih izbora, zahvalnost zbog povjerenja, stavljanje mandata na raspolaganje te naposlijetku i analizu izbornih rezultata. Ništa od toga niste napravili. Osim iskazivanja nepoštivanja članstva, lošim strateškim odlukama ugrozili ste budućnost stranke. Pitam Vas zašto niste na vrijeme okupili relevantnu koaliciju koja se mogla ozbiljno i odgovorno suprotstaviti koaliciji lijevog predznaka? Vaše rješenje u IX. i X. izbornoj jedinici bio je čovjek koji je priznao ratno profiterstvo. Takav politički autizam implicirao je ogromno razočarenje i osipanje biračkog tijela sklonog HDZ-u. Tu ste koaliciju dogovorili bez suglasnosti članstva i bez odluke predsjedništva. Samo je jedan zaključak: niste dorasli biti predsjednica HDZ-a, jer ne razumijete ili ne znate kako se vodi politika što Vas ne abolira od odgovornosti.

Posljednji događaji koji se odvijaju tijekom unutarstranačkih izbora, kao što su masovna učlanjenja novih članova, smjene ogranaka po Hrvatskoj (Osijek, Valpovo...), jednostrano nadziranje izbornih rezultata, nelegalno smjenjivanje članova stranke (nacionalni odbor), brisanje članova iz stranke, zastrašivanje članstva, nažalost primjereniji su sistemima za koje sam mislila da smo zauvijek ostavili iza sebe. Paradoksalno je da ovakvu politiku vodi osoba koja sebe predstavlja političarkom 21. st., a s druge strane Vaše političko djelovanje karakterizira boljševizam i njegovanje kulta ličnosti.

Poštovana predsjednice, Vaša politika dovela nas je do najlošijeg rezultata u povijesti. Nitko nema pravo stranku podrediti sebi te ju istodobno i žrtvovati. A HDZ postaje ozbiljna žrtva takve politike, jer se ovakvim unutarstranačkim izborima ne otvara perspektiva, budućnost i demokracija stranke. Iako ste članstvu obećavali demokratske izbore po modelu jedan član - jedan glas odustali ste shvaćajući da nemate potporu članstva pa sadašnjim izbornim inženjeringom pokušavate dobiti unutarstranačke izbore ozbiljno ugrožavajući opstojnost stranke. Sadašnji izborni model ugrožava ozbiljne i kvalitetne kandidate, njihovu kandidaturu, a stranci omogućava isključivo nastavak trgovanja i poltronstvo kao konačan rezultat.

Pozivam sve članove predsjedništva da spriječe ovakav nedemokratski sustav izbora. Zato predlažem da se sazove sjednica predsjedništva stranke na kojoj će se poništiti već raspisani nedemokratski izbori i donijeti odluka o izvanrednom saboru stranke na kojem će se promijeniti sadašnji izborni model na model jedan član - jedan glas. Nakon toga treba odmah raspisati demokratske izbore unutar HDZ-a.

Članstvo HDZ-a ne smije više biti samo broj. Svaki član ima pravo i mora preuzeti odgovornost u izboru vodstva stranke. Nedopustivo je zloupotrebljavanje više od 200 000 članova kao alibi za veliku stranku, a samo 2 500 članova bira vrh stranke. Kao članica HDZ-a želim sama izabrati vodstvo koje će predstavljati stranku na temelju programa i vizije te na takav način jamčiti budućnost najvećoj stranci u Hrvatskoj. Osjećam odgovornost i obvezu prema stranci i članstvu te i na ovaj način želim potaknuti pozitivne procese za dobrobit stranke čemu se od srca nadam', stoji u otvorenom pismu Sanje Bilač.

06.03.2012. 11:19:39
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    robertooo
    09.03.2012. 08:32
    sanja je to pismo poslala u ime svih nas tako da joj svaka čast..dal ga pisala sama il nije manje bitno, glavno da došlo do jadranke...na kraju sad vidimo njenu reakciju na to, jadranka ne podnosi one koji joj se suprotstave i želi ju izbaciti iz splitskog hdz-a...po meni jadan potez, jer sanja je napisala samo istinu, a istina očito boli
  2. avatar
    Marko
    09.03.2012. 08:40
    slažem se u potpunosti roberto
  3. avatar
    nevio
    10.03.2012. 23:07
    Nije loša ova Bilač, točno je ono što treba konzervativnom djelu populacije
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh