« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Sanader hitno treba kanader

Kako ugasiti požar nakon objave računa za novu bijesnu makinu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar)
Više o

Ivo Sanader

,

Sanader BMW

,

Sanader auto

Hrvatska javnost napokon ima priliku vidjeti jedan od računa Ive Sanadera. Veronu i satove nismo, ali ovaj, kojeg je objavio Index.hr, iznosi preko 160 tisuća kuna i namijenjen je kasko osiguranju nove blindirane BMW sedmice u kojoj će se od sada vozikati premijer okružen s još dvije crne makine iste proizvodnje koje uobičajeno mahnitaju zagrebačkim cestama.

Naravno, da biste platili toliki kasko i auto mora biti prilične vrijednosti, pa tako iz tog istog računa saznajemo da se radi o sitnici od preko 4 milijuna kuna. Zgodan podatak je da auto nije kupio državni proračun nego HDZ. Jer, Vlada steže remen, smanjuje plaće, reže proračun, jednostrano ukida sporazume sa sindikatima i općenito je prilično štedljiva. 

No, HDZ to ne mora biti, to je ipak samo stranka na vlasti. Uobičajeno nemušto izvlačenje HDZ-ovih "stručnjaka" za odnose s javnošću izaziva podsmijeh i sažaljenje, gotovo da bi čovjek napisao peticiju za povratak Ratka Mačeka, koji je bisere i nebuloze barem mogao upakirati u simpatičan osmijeh. 

Otkud HDZ-u toliki novac, nikad se neće saznati jer HDZ, za razliku od ostalih stranaka, nije javno objavio podatke o svom financiranju, iako ga zakon na to obvezuje. 

Kanader iz naslova je prilično znakovit, jer osim rime s premijerovim prezimenom i nadimka kojim istoga mediji znaju počastiti je korisna stvar koja se mogla za te novce i kupiti, pa ne bi ginuli vatrogasci. 

Uglavnom, lavina je pokrenuta tek navečer, pa će Grinch Sanader možda imati malo nemirne snove, ali će se utješiti činjenicom da će par dana ostati doma, čitati novine u šlapama pred televizorom i onda pronaći žrtveno medijsko janje u vidu zlih Slovenaca, unutarnjih i vanjskih neprijatelja ili Milana Bandića kojem će iskopati neku aferu i sve će, poput Verone, satova, premlaćenih novinara i ubijenih i premlaćenih novinara potonuti u bespuća poviestne zbiljnosti.

Piše: Metronom
26.03.2009. 21:17:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh