Metro-portal.hr

objavljeno 26.03.2009. 21:17:17

Sanader hitno treba kanader

Kako ugasiti požar nakon objave računa za novu bijesnu makinu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar)

Hrvatska javnost napokon ima priliku vidjeti jedan od računa Ive Sanadera. Veronu i satove nismo, ali ovaj, kojeg je objavio Index.hr, iznosi preko 160 tisuća kuna i namijenjen je kasko osiguranju nove blindirane BMW sedmice u kojoj će se od sada vozikati premijer okružen s još dvije crne makine iste proizvodnje koje uobičajeno mahnitaju zagrebačkim cestama.

Naravno, da biste platili toliki kasko i auto mora biti prilične vrijednosti, pa tako iz tog istog računa saznajemo da se radi o sitnici od preko 4 milijuna kuna. Zgodan podatak je da auto nije kupio državni proračun nego HDZ. Jer, Vlada steže remen, smanjuje plaće, reže proračun, jednostrano ukida sporazume sa sindikatima i općenito je prilično štedljiva. 

No, HDZ to ne mora biti, to je ipak samo stranka na vlasti. Uobičajeno nemušto izvlačenje HDZ-ovih "stručnjaka" za odnose s javnošću izaziva podsmijeh i sažaljenje, gotovo da bi čovjek napisao peticiju za povratak Ratka Mačeka, koji je bisere i nebuloze barem mogao upakirati u simpatičan osmijeh. 

Otkud HDZ-u toliki novac, nikad se neće saznati jer HDZ, za razliku od ostalih stranaka, nije javno objavio podatke o svom financiranju, iako ga zakon na to obvezuje. 

Kanader iz naslova je prilično znakovit, jer osim rime s premijerovim prezimenom i nadimka kojim istoga mediji znaju počastiti je korisna stvar koja se mogla za te novce i kupiti, pa ne bi ginuli vatrogasci. 

Uglavnom, lavina je pokrenuta tek navečer, pa će Grinch Sanader možda imati malo nemirne snove, ali će se utješiti činjenicom da će par dana ostati doma, čitati novine u šlapama pred televizorom i onda pronaći žrtveno medijsko janje u vidu zlih Slovenaca, unutarnjih i vanjskih neprijatelja ili Milana Bandića kojem će iskopati neku aferu i sve će, poput Verone, satova, premlaćenih novinara i ubijenih i premlaćenih novinara potonuti u bespuća poviestne zbiljnosti.

Piše: Metronom
26.03.2009. 21:17:17
http://metro-portal.hr/sanaderu-hitno-treba-kanader/16015/