« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
IZRUČENJE SANADERA

Sanader već na putu za Remetinec

Još nema detalja o načinu i vremenu transporta bivšeg premijera u Hrvatsku, ali se očekuje da bi već u 21 sat Sanader mogao biti u Remetincu

Sanader pri uhićenju u Salzburgu
Više o

Ivo Sanader

Austrijska novinska agencija APA potvrdila je kako je Sanader već na putu iz Salzburga u Zagreb, prenosi Hina.

Detalje o načinu transporta i vremenu, kada se bivšeg premijera može očekivati u zatvoru Remetinec, austrijska agencija zasad nije mogla potvrditi.

Da je Sanader na putu za Hrvatsku, objavili su u ponedjeljak kasno poslijepodne i neki hrvatski i slovenski mediji, ne navodeći izvor te informacije za koju se u nadležnim hrvatskim institucijama poslijepodne nije mogla dobiti ali niti demantij.

Mediji javljaju da će austrijske vlasti Sanadera danas izručiti te da bi bivši premijer večeras oko 21 sat mogao biti doveden u zagrebački zatvor u Remetincu, gdje već dežuraju novinarske i fotoreporterske ekipe.

Kao i proteklih dana u MUP-u nisu željeli ništa reći. Ministar Tomislav Karamarko danas je ranije izjavio da je sve spremno za izručenje, no nije želio otkriti kada će se ono dogoditi i na koji način će bivši premijer biti prebačen iz Salzburga u Hrvatsku.

Ni od glasnogovornika MUP-a Krunoslava Borovca i glasnogovornice ministarstva pravosuđa Vesne Dovranić također se ništa nije moglo doznati, a bez komentara su i u USKOK-u koji protiv Sanadera proteklih sedam mjeseci vodi više antikorupcijskih istraga.

Dvojica Sanaderovih zagrebačkih branitelja poslijepodne se nisu javljali na mobitele. Jedan od njih, Goran Suić danas je rekao kako ostaje kod svoje prošlotjedne izjave da će Sanader biti izručen ovoga tjedna, no ni on nije želio otkriti koji dan.

Prema nekim hrvatskim medijima Sanader bi trebao doputovati zrakoplovom, no neki, pak, javljaju, pozivajući se na slovenske medije, kako bi prema neprovjerenim i neslužbenim informacijama austrijska policija Sanadera trebala predati slovenskim policajcima koji će ga prevesti do granice sa Hrvatskom, gdje bi ga preuzeli hrvatski policajci i cestovnim putem dovezli u Remetinec, gdje ga čeka čelija jer mu je još prije sedam mjeseci sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Očekuje se da će Sanader nakon dolaska u Remetinec u što skorijem vremenu biti priveden na saslušanje u sjedište USKOK-a kako bi se očitovao o brojnim sumnjama za koje ga se tereti.

18.07.2011. 18:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh