« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
JOSIP FRIŠČIĆ:

Sanader unosi pomutnju prvenstveno u HDZ

Friščić je naglasio kako ne vidi prostora u kojem bi Sanader sada mogao biti "neki novi iskorak"

(Vlado Kos/Cropix)
Više o

HDZ

,

HSS

,

Josip Friščić

,

Ivo Sanader

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a) Josip Friščić, komentirajući danas najavu jačeg političkog angažmana počasnog predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, istaknuo je da to, prije svega unutar HDZ-a, stvara određenu pomutnju jer je ta stranka izabrala i predsjednicu stranke i predsjednicu Vlade Jadranku Kosor.

Napominjući kako će se ovih dana vidjeti što će se događati, Friščić je naglasio da to "zasigurno ne doprinosi niti konsolidaciji odnosa unutar HDZ-a ni unutar vladajuće koalicije, niti šalje poruku snažnog nastavka realizacije onih zadataka i ciljeva koje smo si zacrtali".

"U odnosu na poteze koje je Vlada vukla, koje je premijerka odlučno ne samo najavljivala već i pokretala, to u ovom trenutku šalje i određene poruke i traži objašnjenje", rekao je predsjednik HSS-a.

Naglasio je kako on naprosto ne vidi prostora u kojem bi Sanader sada mogao biti "neki novi iskorak".

Friščić je najavio da će već sutra nastojati razgovarati sa predsjednicom Vlade i HDZ-a Jadrankom Kosor. Rekao je da će u tom razgovoru "proanalizirati ono što je napravljeno, dogovoreno, ali i situaciju ako dođe do promjene vezano i uz određene aktivnosti koje smo zacrtali".

Napomenuo je i kako je upravo Sanader odredio ponašanje i odnose na desnom centru političke scene inaugurirajući kandidata HDZ-a za predsjednika Republike Hrvatske mjesecima prije bez razgovora s koalicijskim partnerima, bez dogovora s drugim strankama. Pokazalo se poslije, dodao je Friščić, da su "upravo ljudi koje je on uveo u politiku, a Dragana Primorca je on doveo u politiku, birali neke nove puteve te uzeli značajnu podršku birača", rekao je Friščić. Dodao je da je to izazvalo pomutnju i nezainteresiranost na političkoj sceni, biračkog tijela, te dijela članstva HDZ-a. (hina/metro-portal)

03.01.2010. 22:55:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh