« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
PRANJE NOVCA

Sanader u četvrtak na saslušanju austrijskog državnog odvjetništva

Austrijsko državno odvjetništvo planira bivšeg hrvatskog premijera saslušati putem video konferencije

Ivo Sanader
Ivo Sanader (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

Ivo Sanader

,

Hypo banka

,

afera Hypo

,

Robert Ježić

,

Friedrich Koenig

Austrijsko državno odvjetništvo za borbu protiv korupcije u četvrtak će saslušati bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera, koji je u srijedu, svjedočeći pred istražnim povjerenstvom koruškog parlamenta o Hypo banci, opisao sadašnju premijerku Jadranku Kosor kao svoju najbližu prijateljicu i suradnicu, a zanijekao je bliskost s poduzetnikom Robertom Ježićem.

"Planiramo ga sutra saslušati putem video konferencije", izjavio je za RTL televiziju državni odvjetnik u Beču Friedrich Koenig. On je u srijedu prijepodne austrijskoj novinskoj agenciji (APA) potvrdio da državno odvjetništvo za borbu protiv korupcije kani u okviru istrage o pranju novca saslušati Sanadera o tom predmetu putem video konferencije, ali da točan datum saslušanja još nije utvrđen.

Državni odvjetnik Koenig, koji je i glasnogovornik državnog odvjetništva za borbu protiv korupcije, potvrdio je da austrijsko pravosuđe u slučaju Sanader vodi istragu i protiv jednog člana njegove obitelji te protiv još jedne "treće osobe", ali nije otkrio tko su te osobe.

Sanader je u srijedu pred istražnim povjerenstvom koruškog parlamenta o slučaju Hypo zanijekao prijateljstvo s Robertom Ježićem, vlasnikom tvrtke DIOKI, iako mu je predočeno pismo bivšeg predsjednika uprave Hypo banke Wolfganga Kulterera svome nasljedniku Tilu Berlinu, u kojem je navedeno da je Ježić "najbolji prijatelj i saveznik predsjednika vlade".

Po Sanaderovim riječima, moguće je da se ljudi pozivaju na njegovo ime. "Što se više netko nalazi na hijerarhijskoj ljestvici, to češće se događa takvo nešto", rekao je i dodao da se to ne može kontrolirati, ali da može reći tko je stvarno bila njegova najuža saveznica, a to je sadašnja predsjednica hrvatske vlade. (hina/metro-portal)

22.12.2010. 21:39:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh